Étel - ital

Mascarponés ügyek

Mascarponés pizza

 

Hmm, ez is furán hangzik elsőre! Főleg ha tudjuk, hogy nem mascarpone VAGY paradicsommártás, hanem mascarpone ÉS paradicsommártás….

De sebaj, érdemes belevágni, mert garantáltan finom. A hagyományos pizza, azaz paradicsommártás és különböző feltétek – ebben az esetben speck (húsos szalonna) és sajt – mellett diszkréten elbújtatva egy kenet mascarpone. Nem hivalkodóan, csak úgy mellesleg módosítja a pizza ízét – jobbra. Kicsit tejszínes, kicsit más lesz tőle az összhatás. 

 

Maradjunk még a sós ízeknél, és tegyünk említést a mascarpone-gorgonzola elegyről, amit felváltva rétegeznek és így jön létre egy új sajt. A gorgonzola itt nem az erősebb fajta, hanem az „édesebb” (dolce), és az egésznek nagyon tejszínes (kis rosszindulattal: zsíros) íze van. Gondolkoztam a lehetséges felhasználásán (ha így kenyérrel töménynek tűnne), de a mascarpone miatt elég korlátozottak a lehetőségek a főzésre, sütésre (egyszerűen elolvadna).

 

És mivel a mascarponét mégiscsak édesnek ismertük meg, egy változat a tiramisura: nemes egyszerűséggel mascarpone néven, a menüben az édességek közt található az a krém, amit a tiramisuhoz is készítünk, de a babapiskótát (most csak az egyszerűség kedvéért mondom így, de egyszer megemlékezünk még a pavesino és a savoiardo harcáról is J ) külön a kehely mellett szolgálják fel, így mi dönthetünk róla, hogy mártogatjuk, áztatjuk, vagy egész egyszerűen kihagyjuk a kompozícióból.

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s