Mindennapok

Ez + az

Összegyűjtöttem pár érdekességet, amiről önmagában nem írnék egy bejegyzést, mégis megérnek egy említést.

 

– Egy külföldinek őrjítő, hogy a törvényeket a számuk alapján emlegetik. Én például mindenféle esélyegyenlőségi és képzési területen mozgolódom, és a mai napig hosszan kell gondolkoznom, hogy a 125-os (esélyegyenlőségről szóló) vagy a 626-os (munkabiztonsági) törvény pontosan mire is vonatkozik. Mert nem ám kettő, vagy négy, esetleg hat közszájon forgó törvény van, ami adott esetben a saját munkaterületünkön fontos lehet, hanem sokkal több, ráadásul van a nemzeti szintű szabályozás, meg a regionális, és adott esetben a provinciának és a városnak is van szabályozása, normatívája. Teljes tehát az őrület.

 

– Amikor az elején próbáltam tömegközlekedéssel mozogni Firenzében (az is megérne egy misét, hogy mit neveznek itt tömegközlekedésnek…), nagyon meglepődtem, hogy az út közepén, egy megállóban, járó motor mellett egyszer csak felkászálódott a buszvezető, vette a kabátját, táskáját, és leszállt. Gondoltam, hogy valami nagy baj lehet…. De nem, csak éppen  ott jött el a turnus vége és cseréltek az őt váltó vezetővel. Tehát jött egy másik sofőr, kiszállt az autójából, beült a buszba (a turnus végére ért vezető beszállt az autóba) és már indultunk is.

Ezt azóta sokszor láttam, hogy a buszsofőrök útközben cserélnek, nem mennek el a végállomásig, hanem „ahogy esik, úgy puffan” átveszik a vezetést ott, ahol épp lejárt a műszak.

 

– És egy kis női téma: eddig még nem sikerült olyan kozmetikust találni, aki vállalna tartós szempillafestést. Tegnap egy sminktermékeket árusító boltban is megkérdeztem, hogy nem tudnak-e valakit ajánlani, de csak annyit mondtak, hogy már hallottak olyanról, hogy valaki tartós festékkel festi a szempilláját, de még sosem láttak olyan kozmetikust, aki ezt vállalná.

Hát, apró egzisztenciális probléma J

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s