Tévé-kultúra

Isola dei famosi

Már egy ideje gondolkoztam, hogy a tévéről is írok egy bejegyzést, lenne mit mondani a Berlusconi birodalom térhódításáról, meg az épp folyó rádió és tévé felügyelő testület kisakkozásáról (hmmm, miért is van déjá vu érzésem???), de most csak egy apróságról írnék, ami mégis nagyon jól jellemzi Olaszország ellentmondásosságát.

Van egy Isola dei famosi című reality show, aminek most már otthon is van megfelelője, az. amikor hírességeket elvisznek egy trópusi szigetre, és ott egy ideig ki kell tartaniuk. Az olasz kiadás komolyabbnak tűnik a magyarnál, ugyanis két hónapig tart, és vannak benne valódi megpróbáltatások is, pl. tartósan rossz az idő, és van, hogy napokig nem esznek semmit, ellenben nem szerveznek olyan előre látható, undorító mivoltukkal nézővonzó feladatokat, mint hatalmas kukacok élve elfogyasztása, és hasonlók. Szóval hitelesebbnek tűnik az egész, bár tagadhatatlan, hogy ez is show business….

Amikor az elején belenéztem az adásokba, nagyon jó volt, mert senkit, de senkit nem ismertem, még a híresek közül sem, lévén, hogy eddig egyáltalán nem követtem az olasz „hírességi közéletet” J Így tehát tényleg egyenlőként álltam minden résztvevőhöz, még véletlen sem befolyásolt egyikük vagy másikuk ismertsége.

És már az elején nagyon szimpatikusnak találtam egy Vladimir nevű nőt – igen, azért a fura mondat, mert az illető transzszexuális. Egy negyvenes, nagyon logikusan érvelő, nem pózoló, szerethető figura. Namost, ez a hölgy a kéthónapos sorozat végén megnyerte a showt. Sőt, ami ennél is fontosabb, az előző parlamenti ciklusban képviselő is volt. Azt hiszem ez egyrészt jól jellemzi Olaszországot, ahol a Vatikán időnként túl közel van, és mégis egy transz jó értelemben vett és népszerű sztár lehet. Másrészt ez sok Európai országban még annál is elképzelhetetlenebb lenne, mint mondjuk egy európai Obama győzelme.

1 című bejegyzés “Isola dei famosi” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Nekem ez a mùsor nagy kedvencem, amùgy pedig utàlom a reality-ket, a Grande Fratello-val az èlen. Azt, aha fizetnènek èrte, sem tudnàm nèzni..Nagyon kommersz lett ès kòzònsèges.
    Simona Ventura nagyon jòl tud mùsort vezetni, intelligens ès jòl tud improvizàlni.

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s