Infrastruktúra, Országjárás

Végre! Megnyitották a mestrei átjárót

Nekünk, akik rendszeresen utazunk „Kelet” felé, régen várt hír, hogy elkészült végre a mestrei autópályaszakasz. Trieszt felé menet menetrendszerűen fennakadtunk, és akár órákat is dekkoltunk azon a hiányzó autópálya-szakaszon, amit Mestre város körgyűrűje pótolt valamennyire. Az évek haladtával egyre nehezebben, ugyanis az elmúlt 5 évben a Kelet-Európa felé irányuló és onnan érkező forgalom 458 százalékkal megnőtt (hihetetlen kamionsorok mindenhol, minden napszakban).

Az északi (nagyon termelékeny, ezért aztán nagy kereskedelmet sok szállítással bonyolító) részek már réges-régen megunták, hogy a közösbe adott pénzükből épp csak náluk nem épülnek elég gyorsan az életbevágóan fontos autópályák és egyéb infrastrukturális fejlesztések. A Lega Nord ilyesfajta elégedetlenség táptalaján kelt életre – de erről majd egy másik bejegyzésben….

A lényeg, hogy a passante di Mestre most már megvan. Tegyük hozzá, hogy Szlovénia felé már majdnem teljes az autópálya-lefedettség. Már csak a Maribor utáni 30 kilométernyi összekötés hiányzik, na meg az, hogy az EU elég erősen dorgálja a szlovénokat, hogy ne „büntetővámot” szedjenek (a minimális fél éves matrica 35 euró), hanem korrekt áron hagyjanak áthaladni az országon, és már egyenes út vezet haza 🙂

 

 

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s