Étel - ital

Egy finom pizza-alternatíva

Egy itteni újságban találtam a receptet, kipróbáltam – bevallom „szorult helyzetben”, ugyanis nem volt otthon élesztő, de pizzát szerettünk volna csinálni -, megérte.

 

Tehát előkészítem az omlòs tésztát: 20 dkg lisztet 10 dkg vajjal, egy tojással, kis sütőporral, sóval és ha szükséges, némi vízzel összegyúrok. Ha van időm, pihentetem, ha nincs, akkor még azt sem. Egyébként meg is lehet venni a már kinyújtott tésztát (vajas, esetleg omlòs tésztát).

Előmelegítem a sütőt 180 fokra.

Paradicsomokat félbevágom, és kiolajozott teflon edényben a vágott felükkel lefelé egymás mellé fektetetem őket, majd kb. 5 perc alatt elpárologtatom a nedvességük egy részét. Ha ez megvan, akkor kitapétázok velük egy tepsit. (Én sütőpapírt mindig használok a tepsiben, könnyebb a mosogatás utána.) Erre aztán jön a só, bors, oregánó, esetleg fenyőmag, és / vagy ajóka/szardelladarabok). Majd a vékonyra kinyújtott tészta is.

Ezt betolom a sütőbe, és kb. 25 perc alatt megsütöm.

Reklámok

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s