Étel - ital

A „hideg tészta”

…azaz a pasta fredda. Most, hogy beköszöntött a nyár, az étkezések kezdenek nagyon leegyszerűsödni. Paradicsom+mozzarella saláta, sok zöldség, és az elengedhetetlen pasta fredda. Ehhez tésztát főzök ki, lehetőleg a kisebb méretű tészták valamelyikét (farfalla, penne/ tollhegy, de csakis durumtészta legyen), és amíg az fő, előkészítem a többit: tonhalkonzervet lecsöpögtetek (olajos tonhalat, bár lehet vízben eltett tonhallal is kísérletezni, szerintem az nem olyan jó), majd villával összetöröm egy tálban. Mellészórok olívabogyót (a kisebbfajta feketét szeretem a legjobban, de ez sem kizárólagos. Ami van otthon, azt használjuk), és felkockázott paradicsomot. Amikor kész a tészta, leszűröm, és hideg vízben lemosom – aminek itt azért is fontos szerepe van, hogy ne melegen tegyem a többi hozzávalóhoz. Az egészet összekeverem, és még sózom, borsozom, ha szükséges, majd végül olajjal meglocsolom (szigorúan csakis jóféle olívaolajjal). Ha van ideje összeérni a hűtőben, még jobb, de akár azonnal is lehet enni. Nyaranta szinte mindennapos vendég nálunk ez az étel, sőt, sokszor a munkába is visszük magunkkal ebédre, ez itt valami olyasmi lehet, mint otthon a lecsó 🙂

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s