Étel - ital

Frissítő desszert

Íme egy sütés nélkül elkészíthető nyári desszert.

Első lépés: gyümölcsöt tisztítok, összedarabolom és egy kis cukorral kislángon felfőzöm. Annyira hogy még darabos maradjon. A gyümölcs lehet eper, málna, szilva, barack, bármi, ami kéznél van. Ez lesz a poharakban (tálkákban) az első réteg.

Tejszínt verek fel, amihez utána ugyanakkora mennyiségű joghurtot és cukrot keverek. Hogy mennyi cukrot, azt kóstolással, saját ízlés szerint döntsük el.

Ez lesz a desszert második rétege. Ha van kéznél, esetleg citromhéjjal lehet bonyolítani az ízhatást…

Ezzel gyakorlatilag készen is van a desszert. Az eredeti recept szerint itt még van egy dolog, amitől az egész pikáns ízt kap, érdemes kipróbálni: halványító zeller zöld szárát felszeletelem (olyan C alakú, hátán cikcakkos szeletekre) és szirupban (cukor + víz) kislángon főzöm úgy 10 percig. Lecsepegtetem, és mehet a desszertre. Hűtőbe vele és jó étvágyat.

Reklámok

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s