Firenze, Országjárás

Shopping Firenze – 1

Tudom én, hogy Firenzébe mindenki elsősorban a kulturális látnivalók miatt jön, de azért ne hagyjuk ki a shoppingot sem, mert a kötelező olasz márkákon kívül (amelyeknél ajánlatos az outletbe menni és nem a városban vásárolni, ahogy erről régebben írtam) érdekes, jellegzetes, meglepő boltokat is találunk városban.

Első ilyen a Bialetti márkabolt. Lévén Olaszország az eszpresszó hazája, ha kapcsolódó ajándékot keresünk az otthoniaknak, vagy jó lenne minden reggel az olasz útra emlékezni kávézás közben, irány a Bialetti. A Piazza Reppubblica Via Brunelleschi felé eső részén, az árkádok alatt található, és rengeteg vicces, komoly vagy épp designos kávézási felszerelést kínál. Van itt például szivecskés, tehenes, pöttyös, és ki tudja még milyen kotyogó. Áramba dugható talpon melegedő vagy elemes kivitelben is. Van acélból, teflonból, vagy hőálló műanyagból. Van kettő, négy, hatszemélyes, vagy a gigakivitel – úgy 50 cm magas klasszikus. A színekben és formákban tehát tobzódhatunk, de ha egyéb minőségi igényeink is vannak, érdemes az eladókat kérdezni. Van ugyanis olyan, amelyik kis habbal a tetején főzi le a kávét, van, amelyik kimondottan caffé d’orzo-t készít, vagy nagyobb nyomáson kicsi de sűrű feketét. És mindez nem elég: ha megvan a kávéfőző, nézzünk körül a csészék térfelén, ott legalább akkora a választék, mint a főzőknél. A kapcsolódó edényfogókról, konyharuhákról és alátétekről már nem is beszélve. (Árak: egy alap kétszemélyes kávéfőző kb. 15-20 euró, két csésze kb. 10 euró. De az biztos, hogy egy jó minőségű kávéfőző után soha többet nem nyúlsz alumínium utánzatokhoz…)

Ha kicsit odébb megyünk, akkor a Via Strozzi-n a Ferrari-boltot találjuk, ahol (a ma reggeli állapot szerint épp) egy 2003-as versenyautó állt a vitrinben, a turisták nagy örömére. Alig fértünk be a sok fényképezkedő Formula1 rajongótól. De amint átverekedtük magunkat rajtuk, bent minden a Ferrarihoz kapcsolódó ruházat, és egyéb felszerelés megtalálható. És bár én nem vagyok nagy Forma 1 fan, azért egy nézelődést megért a dolog.

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s