Étel - ital

A „kagylóleves”

Ha a tengernél járunk, mindenképp kóstoljuk meg, mert nagyon finom. Eredetileg a szegény halászok étele volt – a kagylóhoz könnyen hozzájutottak, más meg nem nagyon kell hozzá. Aztán persze a „tengertelen” országokban, mint Magyarország ma már luxustermékként adják el, ami tekintve, hogy friss kagylóhoz ott szinte lehetetlen hozzájutni, igaz is lehet.

Bár a fagyasztott tenger gyümölcsének sosem igazi az íze, de szerintem azért érdemes vele próbálkozni.

Tehát a recept: vegyünk jó adag feketekagylót (az a nagyobbfajta, olyan 5 cm-es példányok). Kis olajon tegyünk fel hagymát dinsztelni, majd amikor már puha szórjunk hozzá kis fokhagymát és rögtön után a tisztított kagylót. Ha friss kagylót sikerül szerezni, azt jól át kell mosni és lehúzni a „szakállát”, azaz azt a szőrszerű részét, ami a kagylóhéj csukódásánál található. A fagyasztott kagyló általában már tisztított, de ezt a csomagoláson úgyis jelzik. Tehát, amikor a hagymás, fokhagymás olaj már rendben van, akkor rászórjuk a kagylót, és kicsit kevergetjük. Hozzáöntünk egy kis (meleg)vizet, és rádobunk egy-két feldarabolt paradicsomot és hagyjuk kinyílni a kagylókat. 10 perc után sózzuk, borsozzuk és már készen is van.

Kenyérrel és erős paprikával (ízlés szerint) tálaljuk. Fontos tudni, hogy amelyik kagyló nem nyílt ki, azt azonnal ki kell dobni, mert ételmérgezést okozhat.kagyloleves

Reklámok

1 thought on “A „kagylóleves””

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s