Étel - ital

Epres panna cotta (4 adag)

Most, hogy már meleg van, a sütőt elfelejthetjük egy időre. Valószínűleg ezért is van, hogy Olaszországban sok a kevert, sütés nélkül készíthető édesség, a fagyiról már nem is beszélve. Íme egy gyorsan elkészíthető desszert, így eperszezonban.

Hozzávalók:

  • –         4 dl tejszín
  • –         5 dkg porcukor
  • –         2 dkg zselatin (lap)
  • –         25 dkg eper

 Elkészítés: Tisztítsuk meg az epret, fele adagot vágjuk szeletekre, a másik felét egészen apró darabokra.

Készítsük el a zselét (a tasakon található leírás aszerint, hogy lap, vagy porzselé-e). Melegítsük fel a tejszínt a cukorral, majd keverjük össze a zselatinnal. Ne forraljuk, csak melegítsük, és keverjük teljesen csomómentesre.

A felszeletelt eperrel tapétázzunk ki négy átlátszó poharat, majd a közepére szórjuk az eperdarabokat. Öntsük rá a krémet, óvatosan rázogatva a poharakat, hogy mindenhova jusson. Néhány órára tegyük hűtőbe, és kész is.

Advertisements

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s