Étel - ital

Toszkán pirítós, azaz crostini toscani

Bár igazi toszkán fogás, mégis olyan étel, ami könnyen elkészíthető Magyarországon is, lévén hogy a máj otthon is gond nélkül megtalálható. Egy különbség azért lesz:  itt – jó toszkán szokás szerint – a kenyér sótlan, ezt nehéz otthon fellelni, de talán nem is baj, mert aki nincs hozzászokva, az az elején kimondottan utálja a sótlan kenyeret.

Tehát a recept – 8 adag előételhez (vagy ugyanennyi délutáni csipegetnivalóhoz):

  • –         25 dkg csirke- (esetleg nyúl-) máj
  • –         6 ajókafilé (acciuga)
  • –         1 kis hagyma
  • –         1 gerezd fokhagyma
  • –         10 dkg sűrű paradicsompüré
  • –         5 dkg kapribogyó
  • –         4 kanál olívaolaj
  • –         só, bors.

Daráljuk meg a megtisztított hagymát, fokhagymát és ajókát, majd tegyük oda kis olajon párolni. Tisztítsuk meg a májat, és azt is daráljuk meg. Ha már megpuhult a hagymás keverék, tegyük hozzá a májat és kb. 5 percig állandó kevergetés mellett süssük át. Adjuk hozzá a paradicsomot és egy fél pohárka vizet. Kislángon főzzük kb. 20 percig, ekkor adjuk hozzá a darált kapribogyót is, és további 10 percig folytassuk a főzést. A végén sózzuk és borsozzuk. A sóval óvatosan bánjunk, mert az ajóka kimondottan sós, azaz csakis kóstolással sózzunk….

A májkrémet pirított kenyérszeleteken tálaljuk.

Reklámok

1 című bejegyzés “Toszkán pirítós, azaz crostini toscani” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s