Infrastruktúra

Fèlbemaradt Olaszorszàg – 1

Mi magyarok szeretjuk ostorozni magunkat, hogy ez vagy az csak velunk tortenhet meg, csak nalunk eshet meg. Nem minta vigasz lenne, de egy akkora orszàgban is, mint Olaszorszàg (nemcsak teruletileg vagy a lakossàg szàmàt tekintve, hanem gazdasàgilag is jelentos ugyebàr) lèteznek furcsa, elsìbolt beruhàzàsok. Ime nèhàny kèp ès szornyulkodjunk nyugodtan, maguk az olaszok is azt teszik 😦

Messina

1. Messina: a Palermo – Messina autòpàlya egy rèszlete. 1997-ben kezdtèk èpìteni, de mèg mindig a itt làthatò àllapotban tart. Eddig 300 milliàrd lìràt szàntak rà, de èvek òta àll az èpìtkezès.

 

 

 

 

 Matera

2. Matera: Ferrandina felè vezeto vasùti pàlya. 1986-ban keztek az èpìtèsèbe, mikozben Matera az egyetlen olasz capoluogo, ahovà nem vezet vasùt. Harmic kilomèternyi pàlya hiànyzik ahhoz, hogy a nemzeti vasùthàlòzatba bekapcsoljàk, de az eddig elnyelt 200 milliò eurò ellenère nem sikerult mèg megèpìteni.

 

 

Folyt kov….

A kèpeket a Corriere della sera 24. sz. Magazine-jebol vettem, es mivel szkenneltek, elnèzèst a nem tokèletes minosègèrt.

Reklámok

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s