Étel - ital

Gyors és egyszerű: pasta al tonno

Egyik kedvenc pasta-m, nagyon egyszerűen elkészíthető és még nagybevásárlást sem igényel 🙂

Tehát, két személyre számítva veszek egy hagymát, apróra vágom, és olívaolajon megdinsztelem. Amikor már jónak tűnik, hozzáöntök egy hámozott, darabolt paradicsom konzervet (most, hogy jártam otthon, láttam, hogy a Spar üzletekben – azaz a régi Plus és Kaiser’s hálózatban is – sok olasz termék van, és elfogadható áron. Többek közt ilyen konzervparadicsom is, ami azért is jó hír, mert a rettentő paradicsompürét épp ideje elfelejteni az ilyen jellegű ételek készítésénél.)

Tehát a paradicsom után jöhet egy nagy vagy két kicsi (olajos) tonhalkonzerv is (érdemes jó minőséget venni), amit aztán jól elkeverünk és lassú tűzön egy jó félórát főzzük, egészen addig, míg rendesen elfövi a levét. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint. Közben rövid tésztát főzünk ki (penne, farfalle…), és ha kész mindkettő, lehet tálalni.

Reklámok

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s