Tévé-kultúra

Quelli che il calcio

Van egy sajátos tévéműsor Olaszországban, ami szerintem sehol máshol nem lenne piacképes, itt viszont már évek óta működik: a Quelli che il calcio című foci-show. Arról van szó, hogy a Berlusconi birodalom által birtokolt focimeccs-közvetítési jogok híján a Rai már évek óta nem tudja közvetíteni a nagy érdeklődésre számot tartó heti meccseket. Sebaj, gondoltak egyet és erre a „nem közvetítésre” építettek egy többórás showműsort.

Abszurd persze a dolog, és azt a rai-osok is tudják, hogy ma már nem lehet lekötni a nézőt a rádióközvetítés szerű monológokkal, így hát van egy nagyszabású show, tele ismert emberrel, obligát félmeztelen lánnyal (azèrt a veline formàtumot koppintjàk:), pikáns sztorikkal, és közben az összes éppen folyó meccsen ül két-kèt közvetítő (ebből az egyik lehetőleg szintén ismert ember, netán „sztár”), akik minden fontos pillanatban (szöglet, 11-es, netán gól) beleszólnak a műsorba és közvetítik az érdekes perceket. Ilyenkor őket azért mutatja a kamera, de a pályát soha, még véletlenül sem.

Az az érdekes, hogy ugye ezzel párhuzamosan a közvetítési jogokkal rendelkező csatornák közvetítenek egy-egy meccset, és mégis, a Quelli che il calcio-nak nagy és hűséges nézőtábora van. Végül is abszolút a mai trendnek megfelelő a kínálatuk, ráadásul „two in one”: egyszerre több meccset is követhet az ember, nem kell a meccsek unalmas részeit végignézni, csakis a lényeget, és közben a mindennapi show-igényünket is kielégíti. Mindezt ráadásul egy meccsnyi idő alatt. Kell ennél több???

1 című bejegyzés “Quelli che il calcio” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Nem is beszèlve a kèsò èjszakàkba nyùlò Aldo Biscardi show-tòl, amitòl az ember lànya heròtot kap, amikor a kedves fèrjeura el nem moccan a tv elòl semmi pènzèrt sem.
    Soha nem tudtam megèrteni, mit kèpesek òràkon keszeztùl elvitatkozni a foci, ki hàny gòtl rùgott, ès mièrt rùgta, hànyat pukizott akòzben, stb.. Hàt az agyam megàll.

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s