Mindennapok

A Berlusconi-ügy

Hát, ezt is megértük: az alkotmánybíróság tegnap leszavazta (alkotmányellenesnek minősítette) azt a törvényt (Lodo Alfano), ami mentességet adott volna a négy legfőbb állami tisztséget viselő politikusnak, így tehát Berlusconinak is. Namost a három másiknak valószínűleg nem nagyon fáj emiatt a feje, de Berlusconinak! Két ügyben érintett, amiben most már vizsgálódhatnak ellene.

Mit mondjak, az escort nők és kiskorú lányok után ez már éppen nem fogja annyira megrázni az olaszokat, akik voltak olyan bárgyúk eddig is, hogy rá szavaztak (sőt, tulajdonképpen valahol szinte még imponál is ez a hihetetlen vitalitása, 72 évesen!!! És különben is olyan ország ez is, ahol az a Jani, aki kevés adót fizet, de van privát jet-je, miért csodálkozunk hát a sorozatos megválasztásán?).

Érdekes még az a faccia tosta, amivel reagált kedves miniszterelnökünk: egyrészt az alkotmánybíróság kizárólag kommunista tagokból áll (ha déjá vu-érzésünk van, nem véletlen, egy McCarthy nevű egyén biztosan eszünkbe juthat róla), és a „sajtó 75 százaléka is az ellenzék kezében van”. Ha ennek az utolsó kijelentésnek a cinizmusáért nem csinálják ki, az csak azért lehet, mert a sajtóbirodalma illetve az állami tévékbe általa ültetett vezetők egészen biztosan nem fognak ellene beszélni…

1 című bejegyzés “A Berlusconi-ügy” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Nagyon jò! Tòkèletesen làtod a dolgokat. De ugye tudod, hogy a mi hazònkabn is ìgy van, ott is ùgy hazudnak amit csak nem szègyellnek. Ugy làtszik, ez nem csak Olaszorszàgban dìvik.

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s