Mindennapok

„Io non sono una donna a sua disposizione”

Amióta a múlt héten az alkotmánybíróság Berlusconi számára kedvezőtlen ítéletet hozott (ld. előző bejegyzés), elszabadultak az események…

Berlusconi először is támadta az alkotmánybíróságot, aztán biztos, ami biztos alapon az államfőt is – olvasom egyébként az egyik magyar újságban, hogy „óvatos ellentámadásba lendült”, hát nem tudom, az óvatosnak számít, ha a demokrácia összes fontosabb intézményét durván támadja? Francia és angol lapok mindenesetre inkább amiatt aggódnak, hogy Berlusconi, saját magát mentendő, gyengíti az államot… no comment.

Na de térjünk vissza az ügy egyik -egyelőre- mellékszálához: a hétvégén egy tévés vitaműsorban egy Partito Democratico egyik képviselőnője ellentmondott a „főnöknek”, mire az egyből azt találta mondani, hogy „lei é piú bella che intelligente” (Ön szebb, mint amilyen okos). Erre elszabadult a virtuális pokol: három másik politikusnő felhívást intézett az emberekhez, és a facebook-on rövid idő alatt 45 000 aláírást gyűjtöttek hozzá.

Nagyon ideje volt, hogy végre megálljt parancsoljanak neki, mert eddig tulajdonképpen mindenki tétlenül nézte, hogy egy ex veline-t nevezzen ki esélyegyenlőségi (!) miniszternek (az összes szakmai előélete abban merült ki, hogy tévéshow-kban illegette magát), meg azt is, hogy a választási kampánya során egy hozzá kérdést intéző fiatal munkanélküli lánynak azt tanácsolja problémái megoldásaként, hogy menjen feleségül a fiához.

Azt hiszem, nincs még egy épelméjű európai ország, ahol ezek után még nem mondatták volna le – itt meg még népszerű is…

Na de mindenestre: „io non sono una donna a sua disposizione”

1 című bejegyzés “„Io non sono una donna a sua disposizione”” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Egyetèrtùnk..az màr nem semmi, amit megenged magànak. Szerintem ò màr egy “prodotto scaduto” ahogy olvastam ròla egy màsik oldalon, egy kommentben. 😀

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s