Étel - ital

Il tempo delle mele…

Ismét almás recept (mégiscsak ősz van :)): gyors, hamar megvan, és finom is.

Tehát: vegyünk négy piros almát – és közben már most gyújtsuk be a sütőt 200 fokra. Mossuk meg az almákat, vágjunk le egy kalapnyit belőlük (tegyük félre, kelleni fognak) és vágjuk ki a közepüket – ha lehet azzal az eszközzel, amivel szépen ki lehet kanyarítani a belsejét, ha nem (nekem sincs egyelőre ilyenem), késsel óvatosan ügyeskedjük ki a belsejét, anélkül, hogy félbevágnánk az almát.

Egy tömbnyi marcipánból vágjunk le kétdekányit (sőt, én megdupláznám az adagot…), majd gyúrjuk össze némi mandulaforgáccsal, 2 dkg vajjal és apróra vágott citromhéjjal. Ha van otthon narancslikőrünk (esetleg narancslevünk), előzetesen abba áztassuk be a citromhéjat, de ha nincs, a közönségesebb rum is megteszi. Az így beáztatott citromhéj puhább és ízesebb lesz (ezt persze előre el kell dönteni, hogy legalább negyedórát ázhasson a citromhéj).

Ezt a keveréket osszuk el a négy almába, majd tegyük rá az almákra a kalapjukat és helyezzük egy sütőlapra őket. Szórjuk meg 4 kanálnyi cukorral és 2 dkg olvasztott vajjal az egészet és 30 percre tegyük a sütőbe.

Langyosan lehet tálalni.

Advertisements

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s