Infrastruktúra

Olcsó telefonálási lehetőségek

Nem mindenkinek van (otthoni) internet-elérhetősége, így a jó öreg telefon még mindig fontos szerepet játszik a kapcsolattartásban – főleg, ha messze lakunk az otthoniaktól.

Íme néhány lehetőség a viszonylag olcsó telefonálásra:

A fentiekre általában jellemző, hogy regisztrálni kell egy honlapon, azután valamennyi pénzt fel kell tölteni a virtuális számládra, esetleg megadni a hívni kívánt számokat. (Figyelem, ehhez olyan bankkártya szükséges, amivel interneten is lehet fizetni.) Ha ez megvan, általában helyi tarifával felhívhatsz egy országon belüli telefonszámot, és utána kapcsolnak a magyar (vagy más országbéli) ismerősödhöz. Nagyon fontos, hogy jól elolvasd a leírást, amikor regisztrálsz (jól kell tudni valamelyik világnyelven vagy olaszul), és főleg a tarifákat. A legolcsóbb mindig a vonalasról vonalasra telefonálás, de nem elérhetetlen a mobilról vonalas szám hívása sem (mi ezt alkalmazzuk a minuti-val, lévén nincs itthon fix telefonunk).

Van továbbá az a megoldás, hogy egy „prepaid” kártyát veszel (újságosnál pl.), amivel egy akármilyen (de általában vonalas) telefonról előhívó számmal tárcsázhatod a hívni kívánt számot. A logikája ennek is ugyanaz, mint az előzőeknek, csak nem kell hozzá az internetet ismerni, és online fizetni. Itt is rengeteg tarifa létezik, ahogy én láttam, Magyarország nincs a kitüntetett országok közt, de ez nyilván azért van, mert nem vagyunk elég sokan a szolgáltatásra.

Reklámok

1 című bejegyzés “Olcsó telefonálási lehetőségek” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s