Mindennapok

Rezeg a léc…

 … mármint Berlusconi alatt. Vagy csak szeretném, ha így lenne? Az tény mindenesetre, hogy egy tegnap kiszivárogtatott hangfelvétel szerint (ami egy ”úgy felejtett” mikrofonnal készült volna, ha igaz a hír) maga Fini (aki talán az egyik valamire való alternatívája lenne főnökének) méltatlankodott Berlusconi eljárásán, mondván ha pár évezreddel előbb születik, császárként megfelelőek lettek volna a módszerei. Hogy a választási többséget keveri az immunitással. Többek közt.

Közben Veronica válik, és a nagy csend után az a hír szivárgott ki, hogy havi három milliót kér tartásdíjként. Na de ez nyilván nem fogja megrengetni a Berlusconi-birodalmat, az már inkább, hogy egy – szintén kiszivárgott hír szerint (manapság nagyon szivárognak a hírek), egy egyetemi tanàr levélben azt tanácsolta a fiának, hogy hagyja el az országot, ahol nem nagyon van élettere a fiataloknak. Ez sokk volt az olaszoknak, akik sok évtizedes migránskultúra (ld. Amerika, Franciaország, Németország, ahová kitántorgott többmillió olasz az évszázad első felében), mostanában éppen elérkezett arra a nemzeti büszkeség-fokra, hogy már nem feltétlen kell elmenni innen.

De tényleg így van ez?? Amikor – végre a sokéves „liberalizált munkaerő-piaci” lét után – tévéhír lett abból, hogy rengeteg a kényszervállalkozó és gyakorlatilag alig létezik már a fix munkahely? És nahát, felfedezték, hogy bizony a számlát adni kötelezett munkaerő jogai, hát, mondjuk úgy, meg sem közelítik a rendes munkaszerződéssel dolgozóét. Ami rendben is van addig, míg egy jól kereső ügyvéd így dolgozik. Na de ha a titkárnőt alkalmazzuk minimálbérrel és számlaadási kötelezettséggel, az azért már más tészta.

De hogy egy pozitívumot is mondjak – és ez több mint megfontolandó példa lehetne a magyar politikusoknak – bár az országon belül a különböző politikai pártokhoz tartozók permanensen ölik egymást, amikor arról volt szó, hogy egy olasz politikust jelöljenek az Unió külügyminiszterének, akkor a szocialista D’Alema mögé felsorakozott a teljes jobboldal is, Berlusconival az élen. Hiába, ebben azért még mindig jobbak, mint a magyarok…

1 című bejegyzés “Rezeg a léc…” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Az biztos. Az ember azt sem tudja, hova kapja a fejèt, trans, Marrazzo, legùjabban Mussolini àllìtòlagos hot-videòja.
    Màr-màr fàsultan legyintùnk az egèszre, legalàbbis jòmagam rèszèròl.
    Svàjci minaret-betiltàs, a Lega tennè bele az olasz zàszlòba a keresztet. Na azt inkàbb mègse.
    Nagyon jòk az ìràsaid.Làm, egyes poiltikusok szerint kifelè kàbalunk a krìzisbòl, màsok szerint meg az olasz csalàdok nagy rèsze kènytelen lesz lemondani a cenone-ròl..
    Hàt ami a megbìzhatòsàgot illeti, nem igazàn àlltak sorba èrte…

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s