Munkakeresès, Vállalkozó - nõk

Atipikus dolgozó vagy?

Jó, segítek, mert nem feltétlen tudja az ember, ha lavoratore atipico-nak minősül. Mégpedig ez olyankor lehet, ha nem határozott idejű szerződéssel dolgozik az ember (és ezen belül a contratto a tempo determinato, a collaborazione a progetto, a prestazione occasionale is mind annak számít).

Tehát ha Toszkánában dolgozol bármilyen, nem határozatlan idejű szerződéssel, akkor érdemes felkeresni a Prometeo 3 információs pontjait (sportello). Ez az atipikus dolgozókat segítő hatéves projekt mostanában indult útjára, és abban segít, hogy megismerd a jogaidat, a lehetőségeidet, esetleg képzéseken vehess részt.

Minden megyeszékhelyen 3 információs pont található, de nem csak ott, hanem kisebb városokban is működnek. Ezek listáját a www.prometeo3.it honlapon megtalálod, csakúgy, mint sok más neked hasznos információt (a honlapon most fogják megújítania design-t, szóval nemsokára még szebb is lesz). Ha bármiben bizonytalan vagy, szeretnéd érvényesíteni a jogaid, vagy egyáltalán megtudni, mik is lennének azok, sőt, ha úgy érzed, méltánytalanság ért, jelentkezz be egy személyes találkozóra, hasznos segítséget kaphatsz. (A honlapon a servizi kategòriàban a sportelli/orari feliratot keresd).

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s