Felhìvàsok

Mercatini di Natale in Toscana

Ha mostanság jársz Toszkánában, érdemes egy-két vidéki karácsonyi vásárra ellátogatni. Itt most a Chianti területén levőket sorolom, de lesz még több is. Ha nem turistaként vagy itt, hanem itt élsz, akkor is érdekes lehet egy borkóstoló, némi vásári hangulat, nem is beszélve a gyerekeknek nagy élmény Mikulás érkezéséről…

  • December 6-7-8-án, naponta 15h és 19h között Il vino al Museo címmel fotókiállítás és borkóstoló lesz Panzano in Chiantiban, Limonaia di Pescille helyszínen. Ugyanilyen borkóstoló  Greve in Chiantiban is lesz, december 12-13-án, 15h és 19h között.
  • Szintén Panzano in Chiantiban Szent Cecília ünnepe, 10h30-kor misével, amit 11h30-kor a Filarmonica G. Verdi koncertje követ december 8-án.
  • Ugyanaznap Montefioralle középkori városközpontjában 10h-18h-ig kézművesvásár.
  • December 12-én Strada in Chianti-ban 10h-18h-ig kézművesvásár, 11h-kor jászolkiállítással, 16h-kor a Mikulás érkezésével, amit 18h30-kor tombola és uzsonna követ.  
  • December 13-án az előző naphoz hasonló programmal ismét vásár Greve in Chiantiban (a Mikulás itt is 16h-kor érkezik).
  • December 19-én vásár Panzano Chiantiban, 20-án pedig Greve in Chiantiban. Mindkét helyszínen karácsonyi élőképek, jászolok, Mikulás és minikoncertek is lesznek.
  • A karácsonyi ünnepsort a január 6-i Vízkereszt zárja, Greve in Chiantiban szintén vásár, három királyok érkezése az élő jászolhoz (10h30), uzsonna (col carbone – 16h) és mise zárja (17h30).

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s