Étel - ital

Radicchio-s rizottò

Egyike az esti gyorskajàknak, amit kb 25 perc alatt el lehet kèszìteni, ès finom is.

Tehàt (nègy szemèlyre) veszek kèt hagymàt, apròra vàgom ès olajon megdinsztelem. Ha megvan, ràontok kèt pohàrnyi rizst ès kicsit àtpirìtom. Aztàn vìzzel ontom fel (esetleg nèmi fehèrborral), ès ràdobom a megtisztìtott, feldarabolt radicchiòt (2-3 kisebb fejet). Sòzom, borsozom ès màr csak nèha àtkeverem. Amikor puha a rizs, ès elfott a vìz (felszìvta a rizs), akkor ràszòrok egy  kis reszelt parmezànt (otthon lehet csalni màs sajttal, de jò, ha eros ìze van), osszekeverem ès kèsz is.

A tànyèrban tovàbbi sajthintèst mèg elbìr 🙂

Reklámok

11 című bejegyzés “Radicchio-s rizottò” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Biztos finom de nem tudom, mi az a radicchio 😮 🙂 Annyit tudok, hogy valami lilás növény, de még nem barátkoztam vele közelebbről 🙂

  2. Szeretem a receptjeid olvasni, igen, a radicchio az a lila szìnù salàta. èn soha nem szoktam venni mert nem ismerem, ìgy nincs ròla vèlemènyem. Azt viszont tudom, hogy tèsztàkhoz is nagyon elòszeretettel hasznàljàk, sokfèle elkèszìtèsi mòdja van.

    1. Pròbald ki egyszer, èrdemes :))) Kesernyès ìze van a salatàban, sutve is, de a rizottòban ez eltunik. Televan viszont mindenfèle egèszsègre jò hatàsù anyaggal…

  3. Na a radicchiodon felbuzdulva tegnap este az utolso doboz tejfolombol es a jo kis magyar kolbaszombol csinaltam rakott krumplit… MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM……………. 🙂 deee fiiinoooommmmm
    …A kovetkezore Husvetig varhatok! 😮 🙂

    1. A rakott krumpli nalunk is sztar :)) A tejfolt ugy tudod megoldani (ha nincs otthonrol fagyasztott), hogy pl Lidl-ben (vagy roman termekeket arusito boltban is), esetleg nagyobb szupermarketben van (nemet es hosszan eltarthato) tejfol (jo dragan). Ha nincs mas, megteszi…

      1. Hmm erre nem gondoltam, és ezeket román meg német tejfölöket hogy hívják? A fagyasztás nekem is eszembe jutott, de úgy gondoltam, hogy az nem tenne jót a tejföl lelkivilágának.

      2. Sauerrahm :)) “savanyu tejszin” :)) azert vicces, mert Svajcban az ilyen termeket ugy is hivjak, hogy “lait acidule”, azaz “savanyitott tej” 🙂 A fagyasztassal az a helyzet, hogya tejfol persze leveszti az allagat (folyos es darabos lesz), de ha utana mondjuk meg feldolgozod, pl. rakott dolgokra kened es sutobe tolod, akkor a vegeredmenyen nem nagyon latszik.

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s