Tévé-kultúra

Es igen, mègis lesz PDL lista Lazioban

Nem Olaszorszàgban èlo (vagy itt èlo, de a politikàval nem foglalkozò) honfitàrsaink valòszìnuleg egy kukkot sem èrtenek a cìmbol, pedig tanulsàgos àm a tortènet. Innen nèzve, otthonròl nèzve, meg ùgy egyàltalàn.

Tortènt, hogy a PDL nevu Berlusconi-pàrt elfelejtette idore leadni a helyi vàlasztàsokhoz elkèszìtett listàjàt Laziòban. Es itt àlljunk is meg egy pillanatra. A PDL nem egy elfelejtett kispàrt, lùzer emberekkel (e pillanatban kormànyon van). Lazio meg nem az az “istenhàtamegetti” falu, ahol senkit sem èrdekel  politika (a gyengèbbek kedvèèrt: Ròma règiòja :)). Vannak vàltozatok arra, hogy mièrt nem sikerult idoben leadni a listàt (ott volt, de kiment, èhes volt, enni ment, màrmint a lista leadòja), de a tèny tèny marad, eszerint nem indulhattak volna a vàlasztàson Lazio PDL-esei.

Volt is nagy felhordulès (pànikot nem mondanèk, mert valahogy vègig tudni lehetett, hogy ùgyis indulni fognak), ès intèzkedès ès uzengetès a sajtòban. Mìgnem Berlusconi addig abajgatta az egyèbkènt tole (nagyon helyesen) magàt tàvol tartani kìvànò) koztàrsasàgi elnokot, hogy az kiadott egy decreto-t – idehallgassanak minden politkai otletemberek -, ami “magyaràzò” funkciòval bìr. Azaz ugyanùgy nem lehet elfelejteni a lista leadàsàt, de csak most, csak ebben az esetben mègis elfogadjàk a kèsve beadott listàt.

Hogy egèszen vilàgos legyen, kinek àll a pàlya, Berlusconi mèg uzengetett erre-arra egy kicsit -ellensèges hivatalokròl, meg hasonlòkròl-, de a rend helyreàllt: azt csinàlnak, amit akarnak, ès mèg nekik àll feljebb.

Hmm, mondom, ismeros ez valahonnan…

Ja, ès kèrdezem èn: az idèn elfelejthetem leadni az adòbevallàsomat?? Ki ad majd ki decreto-t miattam???’

5 című bejegyzés “Es igen, mègis lesz PDL lista Lazioban” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Làtom,akkor nem csak nekem “fura”….Amùgy nagyra becsulom a Koztàrsasàgi Elnokot,(nem csak ùgy àltalàban,hanem konkrètan a szòban forgòt),de most valahogy csalòdtam…..màsfèle megoldàst vàrtam tole,mèg akkor is,ha az eredmèny ugyanaz ett volna.

  2. Még szerencse, hogy nem itt tervezem a hosszú távú jövőmet, mert akkor talán felháborítana a dolog… 🙂 de inkább nem háborít fel, mert attól nekem biztos nem lesz jobb…
    … amúgy kétségtelenül felháborító! 🙂
    demokrácia 🙂

  3. ps.: én a helyedben leadnám időben az adóbevallásomat, nem vagyok benne teljesen biztos, hogy B. a Te kedvedért is hozna egy újabb törvényt… 😛

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s