Kultúra

Itt is olasz…..

Akik visszajáró olvasók, tudják, hogy sokszor beszélek az olasz (vagy itt élő külföldi) nők helyzetéről, lehetőségeiről.

Most már itt is: http://kultukor.nolblog.hu/archives/2010/07/22/Bambino_Vagy_gyerek/

2 című bejegyzés “Itt is olasz…..” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Szia, vmièrt nem veszi be a link a kommentemet (a cikk utàn), màr megìrtam, ugyhogy ide ìrom be…nem tudom, hogy miert nem sikerult, van otleted?
    Ingyenèlò, èn nem làtom ennyire tragikusan a dolgot, szerintem persze, h van èrtelme…mi màs lenne èletunk èrtelme ha nem a gyerekeink?? Az, hogy manapsàg a nòk nagyrèsze kènyszerbòl vagy pedig vàlasztàsbòl pròbàl a csalàd mellett dolgozni is, nem hiszem, hogy megkèrdòjeleznè az “egèsz èrtelmèt”. Jòmagam 2 gyerek mamàja vagyok (5,5 ès 2,5 èvesek), mindkettò 10 honapos kora òta bòlcsibe (most màr oviba) jàrt, ès nem hiszem, h ezzel bàrmi rosszatt tettem nekik vagy sajàt magamnak. Sòt. Ahogy magamat ismerem, ha semmi màssal nem kellene a mindennapokban foglalkoznom, “csak” a gyerekeimmel (ès ne èrts fèlre, òk mindennèl fontosabbak) es a csalàdommal, azt hiszem, hosszù tàvon nem lenne nekem kellemes àllapot. Termèszetesen nem csak nekem, hanem kòzvetetten a csalàdomnak sem, hiszen ha èn nem vagyok kiegyensulyozott ès elègedett, akkor veluk is turelmetlenebb vagyok. Persze minden nò màs, sok baràtnòm van, aki 5-6 ève otthon van a csemetèivel ès most kezdenek ràjònni, hogy manapsàg ennyi idò kiesès utàn nincs sok lehetòsèguk. Szemèly szerint attòl fèlek inkàbb, hogy meddìg lesz lehetòsègem tovàbbra is a szerintem optimàlis, napi 4-5 òràt munkàval tolteni..sajnos itt (èn is olaszo-bòl irok) ez baromi ritka szerencse…mint ahogy az is, h az èn gyerekeimet sikerult beiratni bolcsibe, mert ugye nehèz a bejutàs. Màsrèszròl egy biztos àllàst otthagyni is felelòtlensèg a mai vilàgban (fòleg a gyerekeim jòvòjère nèzve) ès egy 1,5 – 2 èves gyerek sokkal jobban èrzi magàt kortàrsai kozott, mint kizàròlag az anyukàja mellett. Gondolom, ezekèrt a gondolatokèrt nèhanyan “elìtèlnek” mint ahogy a szàmos magyaro-i ismeròsòm, baràtnòm is. Csak hàt itt màs vilàg van, 6 hònap utan az embernek vàlasztania kell. Az elsò gyerekem utan èn is sìrva mentem vissza dolgozni, mert szuksèg volt a pènzre ès nem mertem elszakadni a munka vilàgàtòl, de az èvek soràn màr sokszor hàlàt adtam magamnak, h akkor igy dontottem, bàr a mai napig nincs àllandò munkahelyem.

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s