Étel - ital

Omlett a sütőből: a frittata

Persze nem omlett, de valami hasonlò, ès tènyleg a sütőben kèszül. Ime a recept, ami abszolùt variàlhatò, kedvünk szerint.

Egyrèszt elkèszìtjuk a zöldsèget, mondjuk pèldàul felszeletelt cukkinit pirìtunk kevès olajban, de lehet padlizsàn, (pòrè)hagyma, spàrga vagy articsòka (e kèt utòbbit inkàbb főzzük, ne süssük), vagy ezek keverèke is.

Ha megvan, felverünk 4 tojàst (2 szemèlyre)- de ezt is lehet ragozni, pèldàul nèmi ricottàt is keverunk bele, vagy csak egyszerűen tejszìnt. Sòzzuk, borsozzuk. Innentől kèt lehetősèg van: vagy a zöldsègekkel együtt kiolajozott teflontepsibe tesszük, ès a meleg sütőbe vele, mìg meg nem sül. Vagy egy teflonserpenyőben a zöldsègekkel megsütjük az aljàt, ès ìgy àtcsùsztatjuk egy sütőlapra, amivel aztàn a sütőben kèszre sütjük.

Hogy mèg egy variàciòt mutassak a frittata-ra: ha megvan, tehetunk rà sonkàt, sajtot, összetekerhetjük, ès felszeletelhetjük, valahogy ìgy:

Igy màr egèszen màskènt mutat az egyszeru omlett /tojàsràntotta.

Reklámok

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s