Infrastruktúra

Fura szokàsok az olaszok hàza tàjàròl

Ugyan most màr mi is tömegesen vesszük Magyarorszàgon az olasz bùtorokat, azèrt van nèhàny olyan lakberendezèsi szokàs, ami otthon furcsànak tűnik.

Mindenekelőtt ilyen a mosogatò feletti beèpìtett edènyszàrìtò, ami minden olasz hàztartàsban megtalàlhatò, ès valahogy ìgy nèz ki:

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Logikus ötlet, meg praktikus is, de azèrt meg kell mondanom, hogy amìg mindent kèzzel mosogattam, telente gyakran kellett a lecsepegett vizet takarìtani a szàrìtò aljàbòl, mert magàtòl nem szàradt meg a bezàrt szekrènyben (ès persze nincs hova lefolynia).

Aztàn ilyen èrdekes dolog mèg az, hogy előszeretettel teszik ki a teraszra a cirkòt, meg a mosògèpet is. Es nemcsak dèlen, hanem èszakon is, ahol adott esetben akàr fagy is. Ennek a legfuràbb pèldànyàt egy baràtunk lakàsàban làttam: az ùjonnan vett lakàshoz tartozik egy udvar(ka), ès a fal mellett àll (mindenfèle tető nèlkul) a mosògèp, letakarva persze – csak akkor takarjàk ki, amikor hasznàljàk.

Erdekes megoldàs….

4 című bejegyzés “Fura szokàsok az olaszok hàza tàjàròl” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Igen életem első olasz albérletében néztem nincs mosogatógép de edényszárító se aztán elment tulaj nyitogatom szekrényeket és mosogató felett ott a szárító :))

    Jó ennek még van némi értelme, de pl. a 2. képen a szárító csak úgy a konyhabútor felett?…

  2. nekem is a mosogatò felett van itt Olaszo.-ban-csak ìgy logikus!!!(van alatta egy direktlukas muanyag tàlca)
    Pesten egy asztalossal csinàltattam az ottani garzonomban egy ilyen “olaszcsurgatòt”/mivel nem tudok meglenni nèlkule-mindig kèznèl van a tiszta edèny/ -azt mondta, megèrtette, mire gondolok-de bepolcolta az aljàt!!!!
    -hàt akkor persze, hogy nem csopog a mosogatòba le a tànyèrokròl a viz-su:sse meg a nagy eszèt…

  3. Na, előttem vörös posztó ez a csurgató! Gyűlölöm! És én egyáltalán nem találom praktikusnak. Sokkal több időt vesz igénybe az edények magaslati levegőre juttatása, mintha egyszerűen magam mellé tenném, és a hónaljamba is mindig becsurog a víz. Ha megpróbáltam gyorsítani a tempón, biztos, hogy 1-2 edény bánta. Hála istennek nekem otthon ( Giussano ) az inox, mosogatóra helyezhető vari van, de az olasz rokonságban, ha 1-1 vendégségben felajánlom lovagias szolgáltatásaimat mosogatás terén, mindíg nagybőszen fejtegetem, mennyire utálom. ( Nekik ugyanis kivétel nélkül ilyen szerkentyűjük van.)

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s