Étel - ital

Le crescentine

ugyan bolognai specialitàs, első làtàsra nem is nagyon nyàri ètel, de ennek ellenère boldogan eszik a nyàresti kiruccanàsokon is a helyi circolo-ban….

A crescentina amolyan lángosszerű első rànèzèsre, de valahogy sokkal könnyedebb, annak ellenère, hogy olajban sül.

Risultati immagini per crescentine
a tészták közül balra látjuk a crescentine-t, jobbra a tigelle-t

Risultati immagini per crescentine

Persze nem magàban eszik, hanem felvàgottal, sonkàval, sajtokkal (a bolognai specialitàs, jò krèmes squaquerone igen jò hozzà) sottaceto-val (azaz ecetes lèben/olajban eltett) gombàval / articsòkàval stb stb. Akàr mèg töpörtyűkrèmmel is, èrdemes kipròbàlni.

Azèrt kerestem egy receptet is: nagyon ùgy tűnik, hogy a pizzzatèsztàbòl sütik, ès az a titok, hogy az olajba egy kanàl ecetet tesznek, ettől lesz “szàrazabb”, könnyedebb.

Ime a recept:

Crescentine fritte

Difficoltà: media

Ingredienti: 1Kg di farina 00, 1 cubetto di lievito fresco, 2-3 cucchiai di olio extravergine, 2 cucchiai di sale fino, acqua tiepida, latte intero.

Preparazione: in un contenitore stemperare bene il lievito nell’acqua. Setacciate la farina con il sale e disponetela a fontana. Al centro mettete il lievito sciolto nell’acqua tiepida e l’olio. Impastate e lavorate energicamente aggiungendo il latte fino ad ottenere una pasta morbida ed omogenea. Mettete l’impasto così ottenuto in una ciotola e copritela con uno strofinaccio umido. Lasciate lievitare per almeno 2 ore. Tirate tirare la pasta in una sfoglia alta 3-4 mm, tagliatela a rombetti e friggete le crescentine poche per volta nello strutto o in olio di semi di arachide. Servitele ben calde, accompagnandole con salumi, formaggi freschi e morbidi, sottaceti e sott’oli.

Note: Per ottenere un fritto asciutto, aggiungete all’impasto un cucchiaino d’aceto.

Reklámok

2 című bejegyzés “Le crescentine” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s