Mindennapok

A firenzeiek büszkék olaszságukra…

Arra már rajöhettetek, hogy szeretem a statisztikákat… mindig hivatkozom rájuk, sőt keresgélem is őket időként (szakmai ártalom? :))

Most is láttam egy érdekeset: méghozzá azt, hogy Firenze lakói büszkék arra, hogy olaszok, már legalábbis 56%-uk – ami ugyan nem valami magas, de még mindig jobb,  mint az olasz átlag – 39%. Firenzében a lakosok 65%-a azt állítja, hogy jól él, és ez főleg a táj szépsége (49%), valamint a természet (27%) miatt van.

Az itt élők szerint Firenzét leginkább a Ponte Vecchio (13%), a Palazzo Vecchio (12%), a Duomo és a dóm-tér (11%), csakúgy, mint a történelmi városközpont, a firenzei terek és általában a műemlékek (10%) jelképezik leginkább.

Na jó, ez utóbbi elég szegényesnek tűnik, most ez komolyan vehető, hogy Firenze Firenze miatt az, ami?? 🙂

Ami ennél sokkal érdekesebb, az az, hogy mit gondolnak saját magukról az itt élők: szerintük szimpatikusak  (15%),  kreatívok (11%), extrovertáltak (9%), vidámak (8%), ravaszok – minden hájjal megkentek (8%), kommunikatívok (7%) és persze műveltek (6%) és szorgalmasak (6%). Ez utóbbi két szám, hát nem túl biztató….

Hibaként elismerik viszont, hogy mentálisan elég zártak (22%), vidékiek – provinciálisok (15%), és egy kicsit beképzeltek  (13%); sőt: rosszul neveltek (7%) és kevés a polgári tudatuk (6%).

Hm. Ti mit gondoltok róluk???

Reklámok

3 című bejegyzés “A firenzeiek büszkék olaszságukra…” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

    1. a dehogy!! sokszor elojon, hogy oket is lenezik a tobbi nyugati orszag lakoi… masreszt azert pl nekunk is mi jut eszunkbe roluk?? rendezetlenek, szervezetlenek, nepotistak, zajosak… ugye a sztereotipiak…

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s