Étel - ital

Variáció babra

Olaszország északi részén ismert ez a recept, Toszkánában is népszerű. Amióta felfedeztem a jó zöldségbeszerző-helyet, hetente készítem én is – éppen most van szezonja.

Fagioli all’uccelletto

Kell hozzá fehér fejtősbab (fagioli cannellini), amit én mostanában nem szoktam áztatni felhasznállás előtt (lévén friss), de ha gyorsítani akarunk az elkészítési időn, akkor érdemes beáztatni egy-két órára. Aztán fogok egy hagymát, apróra vágom, kis olajon megdinsztelem. Erre jön a megmosott (esetleg beáztatott, lecsepegtetett) bab, meg egy pár zsályalevél. Felöntöm vízzel és egy felaprózott paradicsomot dobok hozzá. Ezen a ponton eltérőek a vélemények, van, aki sok paradicsommal készíti, de az engem inkább a paradicsomos babra emlékeztet). Innentől kis lángon főzöm addig, amíg meg nem puhul. Fontos, hogy sózni, borsozni csak a végén szoktam.

Ha tartalmasabb ételt szeretnék, a végén még belefőzök egy kis feldarabolt kolbászt is.

Reklámok

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s