Étel - ital

Zöld nokedli speck-kel és tejszínnel

Ne ijesszen meg a cím, nagyon jó kis  kaja ez :)) Nemrég tanultam, és most, hogy hűvösebbre fordult az idő, gyakran is készítem.

Szóval négy személyre veszek egy adag (400 g) kész zöld nokedlit 🙂 gnocchi tirolesi…

Tudom, tudom, simán el lehet otthon is készíteni, és m indenkit biztatok is erre. De ha mégsincs éppen erre időnk, akkor a lidl-ben vagy a coop-ban lehet venni… Gyanítom egyébkétn, hogy nem kell feltétlen zöld (spenótos) fajtát használni, ha maradt otthon  némi hagyományos nokedli, azt is fel lehet használni.

Felvágok apróra kb 10 dkg speck-et (kalóriadúsabb változatban bacon szalonnát, és lepírítom (olaj nélkül) egy telflonedényben.

Aztán hozzáöntöm a 2 dl tejszínt, kicsit összemelegítem, és ezzel kész a szósz.

A nokedlit kifőzöm, leszűröm, majd hozzádobom a szószhoz és az egészet átforgatom. Kész is van, nekünk nagyon ízlik…

Advertisements

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s