Étel - ital

Hamis almás rétes

Tudom, mostanában sokat írok ételekről, dehát hűvös van, és ilyenkor még jobb főzni. Ez a recept ugyan nem speciálisan olasz (bár északon jellemző -hála az osztrák hatásnak), de strudel (rétes-szerű sütemény) néven azért gyakran lehet vele találkozni.

A tésztát úgy oldjuk meg, hogy (kocka alakú) levelestésztát veszünk. A töltelékhez megtisztítunk és felkockázunk 3-4 almát, és kislángon, fedő alatt megpuhítjuk. Ha kész, hozzáadunk kb 8-10 dkg cukrot, meg némi fahéjat, és összekeverjük, majd hagyjuk kihűlni. Aki szereti, az mazsolát is tehet bele.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és mikor már meleg, akkor összerakjuk a strudelt: a kiterített tésztára zsemlemorzsát hintünk (jobb esetben darált diót, ez fogja fel a sok nedvességet), ráöntjük az almát, ismét megszórjuk zsemlemorzsával (dióval), feltekerjük és a meleg sütőben addig sütjük, míg színt nem kap. Ha nagyon szép süteményt akarunk készíteni, akkor sötés előtt tojássárgájával bekenjük a strudel tetejét.

Reklámok

5 thoughts on “Hamis almás rétes”

  1. és kihagytam egy nagyon fontos összetevőt: a pinoli-t. Azaz fenyőmagot bele, ez teszi igazán olasszá a dolgot, amint azt a párom -jogosan- megjegyezte 🙂

    1. Na dehát az osztrákok felé található olaszok gyakorlatilag szinte osztrákok :))) sud Tirol, stb. Nemcsak a kétnyelvűség, hanem a gasztronómiai kultúra is azt jelzi 🙂 Tudod, Oo-ban Németországtól az arabokig minden van (és tényleg 🙂

      1. Hát, ha ezt a dél-tiroli nagynénim hallaná (ilyenem is van) – nem tetszene neki, hogy leolaszozod :-).

      2. tudom, hogy ez problemas kerdes: De mondjuk azt, hogy olasz allampolgarsaguk van, hogy aztan minek tartjak magukat, az mas kerdes…

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s