Tévé-kultúra

Karácsonyfát állítunk

ma, azaz december 8-án (ami egyébként munkaszüneti nap, Mária-ünnep) az olaszok felállítják a karácsonyfájukat. Családostul, a gyerekekkel közösen díszítik a fát. Meg a betlehemet is, amibe majd 25-án érkezik a gyermek Jézus is.

A rohanás (egymás letaposása a boltokban) az ajándékokért jelentem, már megkezdődött..

Idén a legbizarrabb kreáció, amit eddig láttam, a kizárólag fekete díszekkel feldíszített fa. Állítólag idén az egyszínű díszítés a divat (jelentem, otthon mi annyira lemaradtunk, hogy évek óta az egyszínűvel nyomolunk, de ez mint látszik, nem baj, ismét beért minket a divat…) azon meg már csak vigyorogni tudok, mikor a tévében az esti híradóban lemegy a “mi a fenyőfa-divat idén” obligát riportja, és jelzik, hogy darabonként 10 euróért már lehet is kapni a trendi gömböket, netán a szuper fénysor is miénk lehet 200 euróért.

Ettől függetlenül jó, hogy két héttel tovább csodálhatjuk otthon a karácsonyfát, még akkor is, ha nem a 200 eurós díszeket használjuk a díszítéshez…

2 című bejegyzés “Karácsonyfát állítunk” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Az idèn (a gyermek most kezdi felfogni ezt az egèsz karàcsony dolgot) ,mi is koràbban dìszìtunk,de nem egyszerre,mindennap teszunk , veszunk vagy kèszìtunk valamit a fàra…..màr csak azèrt is,mert lehet,hogy a m.o.-ra utazàst szenteste kell megejtenunk.
    Ami meg az obligàt-riportokat illeti,lehet az karàcsonyi vagy egyèb,màr komolyan rèm unalmasak…..

  2. Én Bergamoban vagyok au pair és itt is már mikor előszedték a fát tegnap meg Santa Lucia hozta az ajándékokat mert Bergamoba ez a szokás:) Persze karácsonykor is ugyanúgy ajándékozás:) Tetszik olyan mint ha két karácsonyod lenne:)

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s