Mindennapok

Aktuàlis

tudjátok, hogy nem szoktam a blogon politizálni, csak néha kommentálom röviden a nagyon szembetűnő dolgokat. Most azt hiszem, tényleg “helyzet van”, de nagyon.

Holnap lesz az a bizalmi szavazás, amikor kiderül, hogy eltakarítják- e véglegesen Berlusconit az útból, aminek meglehetősen ideje lenne, csak nem tudja senki, mi lenne a megoldás rögtön azután, és hogy jó lenne-e az nekünk.

Az világos, hogy  a hatalommániás berlusca már eddig is túl sokat maradt, de annyit mindenképp, hogy “klienseivel” behálózza a rendszert.

Meg az is, hogy az ország mindenféle Eu-s meg nem EU-s gazdasági elemző szerint egy lépésre áll attól, hogy esetleg “bedől” kicsit, de erősen próbál ezen a “még éppen nem” szinten maradni.

Az értelmetlen tanügyi reformok ellen folyamatosan tüntetnek a diákok, nem mintha az a mai rendszer, hogy csak “fontos ember fia” tud bejutni az egyetemre doktoranduszként / tanítani, a “színvonal, na az meg hagyjuk” annyira lelkesítő lenne.

A munkanélküliek száma nő, nem beszélve a cassa integrazione-ról, de a kiszervezett fiat cégek (ez aztán az igazi trouvaille, nem is mennek Kínáig, országon belül szervezik ki a munkát) szakszervezeti egyeztetés nélkül mennek előre, csak minél kevesebbe kerüljön az emberi erőforrás. De különben sem dívik már rendesen munkát adni az embereknek, csak munkát adunk, jogokat, járandóságokat nem nagyon (ld. contratto a progetto etc).

Szóval nem hiányozna most az országnak semmiféle elhúzódó átmenet.

Egyébként meg karácsony jön, vásároljunk ész nélkül, amíg még lehet…

Ja, és cikk a jelen helyzetről:  http://hvg.hu/hvgfriss/2010.49/201049_olaszorszag_es_berlusconi_bajai_szerepvagya

5 című bejegyzés “Aktuàlis” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s