Étel - ital

Variációk a maradék panettone-ra, pandoro-ra

Ha olasz (őrült) vagy, biztos vettél panettonét / pandorot karácsonyra, ami a sok egyéb mellett esetleg soknak bizonyult. Sebaj, azon tól, hogy szerintem minden normál olasz háztartásban egész januárban a maradékokat reggelizik (nálunk  mindenképp :)) fel lehet kicsit turbózni a maradékot és a további évvégi vacsorák alkalmával lenyűgözni a vendégeket.

Például így:

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Keresztben elvágjuk a pandorot (netán egy fél pandorot, ha sok lenne egy egész), aztán valamilyen krémmel megtöltjük, és egymáson kicsit elforgatva illesztjük össze. A kiugró sarkokra mehet gyümölcs / csoki darab.  Azt mondják a leggyakrabban használt krém a mascarpone, amit a tiramisuhoz is készítünk.

A másik megoldás a simán csokikrémmel töltött panettone. Ehhez jó a csokimousse, ami a következőképpen készül.

Forrásban levő víz felett (egy másik edényben) megolvasztjuk az étcsokoládét (20 dkg), amikor megvan, akkor hozzáadunk (egy másik tálban előtte kikevert) 2 tojássárgáját+15 dkg cukrot. Azután felverünk két deci hideg tejszínt, és szintén külön tálban a két tojásfehérét, és mindkettőt óvatosan hozzáadjuk a csokikémhez. Ez egyébként magában is remek, de krémként is megállja a helyét.

Reklámok

3 című bejegyzés “Variációk a maradék panettone-ra, pandoro-ra” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s