Firenze

Néhány hónapra kinyit a Corridoio Vasariano

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Mi is az? Az a folyosó, ami az Uffizi Palotából átvezet a Palazzo Pittibe, és azért építették, hogy a Medici család minden időjárásban át tudjon gond nélkül menni a palotába.

Most február 2. és április 15. között csoportosan (és csak olasz nyelvű vezetéssel) lehet látogatni.

Már lehet jelentkezni, de egyszerre csak 5 embert lehet feliratni, mert elsősorban a családoknak és az egyéni látogatóknak tartják fent a vizitet.

Jelentkezni a Firenze Musei telefonszámán (055.294883) lehet.

Reklámok

4 című bejegyzés “Néhány hónapra kinyit a Corridoio Vasariano” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Tudomásom szerint mindig is nyitva volt, de mindig is csak foglalás alapján lehetett látogatni csoportosan és idegenvezetővel. Legalábbis én idegenvezetőként egyszer szerveztem oda csoportot. Az újdonság most talán az, hogy hozzá lehet csapódni egy másik csoporthoz, és nem kell 30 embert összegyűjtened ha be akarsz menni…

    1. Ha jol ertettem, most nem csoportokat celoznak meg vele, hanem olasz csaladokat es egyeni latogatokat. Kulon hangsulyoztak, hogy 5-nel tobb embert nem lehet feliratni (sottointesa: nem kerunk csoportokat 🙂 es csak olaszul van a vezetes, max 10-15 fonek… Ugy tunik, mashova celoznak 🙂

  2. Igen, és nagyon pártolom a kezdeményezést. Eddig egyénileg nem lehetett látogatni, és csoportosan is csak nagyon drágán (összesen 40 euro/fő). Nem tudom, hogy most olcsóbb-e. Sajnos ki kell fizetni a belépőt az Uffizi Képtárba, és az is megdobja az árat.

    1. Egyèni làtogatòknak is kinyitottàk eddig is èvente kb egyszer, mi is ugy voltunk kb 7-8 èvvel ezelòtt, de ezek tènyleg nagyon kivèteles alkalmak voltak. Egyèbkènt aki tud, menjen el, nagyon èrdekes ès nem mindennapi èlmèny.

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s