Zöld szemmel

Süt a nap, de kit érdekel…

Jó ez az ország, mindig megállapítom.

Mink is van üzembiztosan? Nap. Víz. És helyenként szél.

Namost, ha egy Svédország úgy gondolja, hogy még neki is van mit keresnie a napenergia területén, Olaszországnak nem ez kellene hogy legyen a no. 1. stratégiai célkitűzése az energiaellátásban (inkább, mint Kadafi olaja meg gáza, akármilyen haver Berluscanak)?????

De nem.

Inkább beterjesztenek egy törvényjavaslatot, miszerint 8000 megawatt nagyságrendnél (amit kb. idén elér az ország) leállnak az állami támogatással. Egészen 2014-ig.

Igaz ugyan, hogy ez Eu-nak van egy célkitűzése: 2020-ra az energia legalább 17%-a legyen ilyen megújuló forrásból (Mo-nak kevesebb is elég, 13%). De mit nekünk EU. Mit nekünk környezetvédelem. Sokkal jobb és egyszerűbb (vagy sokkal többet fial egyeseknek), ha pl. a mediterráneumon keresztül hozzuk a gázt egy éppen most elég bizonytalan térségből. Vagy az oroszoktól fél Európán át. Méregdrágán.  Végülis Putyin is haver…

Ja, hogy pl. a új energiák elterjedése még munkahelyeket is teremtene!? Az meg minek? Ha most  sem dolgozik az emberek 30-40 %-a, akkor miért kéne kezünket-lábunkat törni a munkahelyteremtésért?

Háddenem???

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s