Munkakeresès

Job fair

Viareggio-ban tartják március 23-án a Borsa Mercato Lavoro-t.

Elsősorban a turizmusban dolgozóknak szól, és mivel már évek óta megrendezik, egyre több munkavállalónak sikerül munkát kínálni a környékbeli cégeknél.

Viareggio, Centro Congressi Principe di Piemonte, 9h-16h.

A részvétel ingyenes, azt tanácsolják a résztvevőknek, hogy vigyenek magukkal több példányt az önéletrajzukból, amit ott rögtön oda lehet adni a cégeknek. Több cég rögtön megejti aaz első interjút is, úgy készüljetek.

És ha már CV, azt ajánlom, készítsetek olasz (és angol – aki a turizmusban dolgozik ugye…) nyelvű CV-t, európai formátumban. Innen lehet letölteni a fomátumot (több nyelven):  http://europass.cedefop.europa.eu/europass/home/hornav/Downloads/EuropassCV/CVTemplate.csp

Legyetek profik, és felkészülten menjetek.

6 című bejegyzés “Job fair” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. a legtöbb “capo/titolare/direttore” a turizmus-szektorban nem tudna elolvasni-értelmezni egy angol nyelvű CV-t!! 😀 ahahahhahahahhaha aaahahhaha fidati

  ja, és ha bárki úgy gondolná, hogy belevág, egy tanácsom lenne..
  Ahhoz a ponthoz, hogy “nemzetiség” ne írjatok csak annyit, hogy “ungherese”, de javaslom azt is odaírni, hogy Mo. immár 7 éve az unio teljesjogú tagja, és ennek értelmében nem vagytok “extracommunitari” – higyjetek nekem, ezt az olaszok 90%-a nem tudja, és lehet h csak amiatt buktok egy állást mert nem jól tájékozott a “datore di lavoro”..
  ugyanígy az egyes iskolai végzettségnél (főiskola-egyetem), illetve nyelvvizsa bizonyítványnál: írjátok oda, hogy az unióban elismert! – akkoris ha nekünk ez egyértelmű, ne feledjétek, hogy rengeteg olasz a balkánra helyezi Mo-ot, és semmit sem tud sem az országról, sem pedig az oktatási rendszerünkről.

  1. Igen, egyetertek. Sajnos igy van…. Allandoan hangoztassatok, hogy EU-s, sot Schengeni orszag vagyunk…. 🙂

   1. Es meg egy dolog: a nyelvtudassal kapcsolatosan jobb, ha az Eu-s kategoriakat hasznaljatok (A1-C2-ig. Keressetek meg pl a wikipedian). Ezt sem ismeri mindenki, de nagyobb az eselye, hogy ertelmezni tudjak, mint a magyar nyelvvizsgarendszert.

 2. Az EU formatumot nem igazan szeretik az olaszok, tul sok informaciot tartalmaz es ‘szaraz’, szemelytelen. En inkabb az egyszeru, ROVID (max. 2 oldalas) es lenyegretoro onelatrajzot javaslom.

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s