Étel - ital

Olívaolaj

Tudjátok, hogy én ahol lehet, hangoztatom, hogy csakis a jó minőségű, extraszűz olívaolajat vegyétek és egyétek, mert a mindenféle sokadik lepréseléssel, hevítéssel stb. nyert olaj több kárt tesz, mint hasznot.

Namost az EU április 1-jén lépteti érvénybe a 61/2011 számó szabályzatát, amely megerősítheti a rossz minőségű olajok “szagtalanítását”, azzal, hogy magasabb “alchil észter”-tartalmat (sajnos ehhez a részéhez nem értek :)) engedélyez, mint ami az extraszűz olajban van. Ezzel persze gyengíthetik az extraszűz olajok értékét, jó tulajdonságait.

Namost az olasz termelők már mozgolódnak, és én nagyon is támogatom őket (már elvben legalábbis), mert ha nem bízhatunk a jó minőségben, nem fogja megérni, hogy kifizessük a sok pénzt érte (az igazán jó olaj itt sem olcsó, de ahová importálják, pl. Magyarországra, kimondottan drága).

Márpedig az extraszűz olívaolaj a mediterrán diáta nagyon fontos része, és nem lenne jó, ha ezt is “felhígítanák”.

Advertisements

1 thought on “Olívaolaj”

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s