Étel - ital

Aglio olio

Ismét klasszikus és nagyon egyszerű recept: a spaghetti aglio-olio. (Valószínűleg tovább tart leírni, mint elkészíteni, ezért is szeretjük :))

Szóval tegyük fel a vizet főni, majd ha már forr, mehet bele a spagetti. Két személyre 16 dkg-t tanácsolnak (nagyétkűek emelhetik az adagot)

Eközben lehet foglalkozni a többivel: megpucoljuk a 3-4 gerezd fokhagymát (ne kínait, kérlek Titeket!!), és kb 3-4 kanál olajjal összemelegítjük. Két gasztronómiai iskola van, az egyik szerint egy kicsit össze kell melegíteni (hogy kiadja az ízét a fokhagyma, sőt, ebben a fázisban lehet hozzááadni az erőspaprikát – peperoncinot, vagy otthon a hegyes piros erőset -, már aki szereti). Ebbe a fokhagymás olajba tesszük (immár a tűzről lehúzott állapotban) a leszűrt spagettiti – de figyelem, itt a tésztán maradó víz olajspriccelést okozhat, erre vigyázzatok.

A másik iskola (pl. a párom :)) szerint nem kell melengetni, hanem amikor megvan a leszűrt tészta, beledobjuk az edénybe a fokhagymával és az olajjal együtt, a tészta melege kihozza eléggé az ízeket. Ha úgy érzitek, bármikor mehet rá utólag egy kis olaj…

Fontos megjegyezni, hogy a kifőtt, leszűrt tésztát nem öblögetjük hideg vízzel, felesleges, és jó is, ha a tészta megőriz egy kicsit a keményítőből…

Hát, ennyi az egész. Minimális alapanyagszükséglet, minimális idő, maximális ízek 🙂

5 című bejegyzés “Aglio olio” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. buonooooo gnamm!!

    bár egy valami megbökte a szemem.. “16 dkg”? itt mindenki csak grammokban illetve “etto”-ban beszél 😀
    akárhányszor próbálom azt mondani, hogy 30deka ezt vagy 15 deka azt kérek, mindig csak néznek rám megfagyott mozdulatokkal és előhozakodnak a kérdéssel: “intende 300 grammi, vero?”
    aahahhahaha 😀

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s