Étel - ital

Hamis parmigiana di melanzane

Hamis, mert a rendes parmigiana jó hosszasan készül – de persze nagyon finom -, ez meg hamarabb megvan, és könnyebben is emészthető.

(Mondjuk, mikor a páromnak mondtam, hogy parmigiana falsa-t készítek, nagyon furán nézett rám, de sebaj 🙂 ). Két személyre így készül:

Felkarikázom (amolyan fél centisre) a két közepes, megmosott padlizsánt, majd több adagban kevés olajon egy teflonedényben a karikák mindkét oldalát megsütöm. Nem kell sózni, csepegtetni, teljesen felesleges. Ja, és sót sem teszek rá ebben a fázisban. A lényeg, hogy a nedvességét kicsit kiengedje, és puhuljon. Ez a leghosszabb fázis a dologban, innentől már csak pakolgatni kell.

Megjegyzés: azóta ezt is sikerült egyszerűsítenem: a padlizsánszeleteket egy nagy, kiolajozott tepsibe teszem, kicsit megsózom, és előmelegített sütőben egyszerre sütöm meg. Így nem kell mellette állni, adagonként sütni és forgatni stb.  

A sütögetés alatti időt is kihasználom azzal, hogy felvágom a mozzarellát és szűrőben csepegni hagyom. Illetve összedobok egy nagyon gyors paradicsomszószt: kis hagymát dinsztelek, rá salsa di pomodoro (paradicsomszósz), só, bors, kis lángon főjön egy 20-30 percet. Összevágok továbbá kb 10 dkg mortadellát (otthon esetleg valami egyéb szalámival / főtt sonkával lehet próbálkozni.

Veszek egy jénai (vagy más kerámia) sütőedényt (ami bírja a kicsit előmelegített sütőt is). Olajjal megkenem, alulra két kanál paradicsomszószt teszek, aztán mehet bele a padlizsánréteg, rá a mortadella es a mozzarelladarabok. Majd ismét paradicsomszósz, padlizsán, mortadella. mozzarella. Csak szépen sorban. Nem kell eláztatni a szósszal, csak úgy egy kicsit megkenni, hogy ne száradjon ki sütés közben. A végén ismét padlizsán jön, három kanálnyi szósz elkenve a tetején.

Sütőben 160-170 fokon 30 percet sütöm (mert az a jó, ha összesül, elmegy belőle a felesleges nedvesség és a végén lehet kockára szeletelve tálalni), majd még rászórok egy jó adag parmezánsajtot és addig sütöm, míg színt kap a sajt a tetején. Friss kenyérrel nagyon jó!

4 című bejegyzés “Hamis parmigiana di melanzane” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s