Étel - ital

Hamis parmigiana di melanzane

Hamis, mert a rendes parmigiana jó hosszasan készül -de persze nagyon finom-, ez meg hamarabb megvan (és talán könnyebben is emészthető).

(Mondjuk, mikor a páromnak mondtam, hogy parmigiana falsa-t készítek, nagyon furán nézett rám, de sebaj 🙂 ). Két személyre így készül:

Felkarikázom (amolyan fél centisre) a két közepes, megmosott padlizsánt, majd több adagban kevés olajon egy teflonedényben a karikák mindkét oldalát megsütöm. Nem kell sózni, csepegtetni, teljesen felesleges. Ja, és sót sem teszek rá ebben a fázisban. A lényeg, hogy a nedvességét kicsit kiengedje, és puhuljon. Ez a leghosszabb fázis a dologban, innentől már csak pakolgatni kell. A sütögetés alatti időt is kihasználom azzal, hogy felvágom a mozzarellát és szűrőben csepegni hagyom. Megmosok, felkarikázok két közepes paradicsomot, és kb 10 dkg mortadellát (otthon esetleg valami egyéb szalámival / főtt sonkával lehet próbálkozni.

Veszek egy jénai (vagy más kerámia) sütőedényt (ami bírja a kicsit előmelegített sütőt is). Olajjal megkenem, és mehet bele a padlizsánréteg, aztán a paradicsomkarikák, a mortadella es a mopzzarelladarabok, szépen sorban. Végül ismét padlizsán jön, amire reszelt parmezán kerül.

Sütőben addig sütöm, míg színt kap a sajt a tetején. Friss kenyérrel nagyon jó!

Advertisements

3 thoughts on “Hamis parmigiana di melanzane”

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s