Étel - ital

Kuszkusz

Most, hogy már otthon is lehet kuszkuszt (vagy, ahogy errefelé írják: cous cous-t) kapni, megosztom veletek egyik alap-kuszkuszreceptünket, amit nyaranta hatalmas mennyiségben fogyasztunk.  Vegák is ehetik, ezt a fajtát mindenképpen.

Előkészítem a kuszkuszt: valaki felönti vízzel és bedugja a mikróba, én speciel sós forró vízzel öntöm fel a kis olajjal már étkevert kuszkuszt, amit aztán párszor még átkeverek, miközben magába szívja a vizet. A csomagoláson megtalálható mennyiségeket érdemes betartani.

Eközben egy másik edényben összekeverem a feldarabolt paradicsomot, a feldarabolt salátát (jó apróra) és a (jó és lehetőleg olasz) fekete olívabogyót. Sózom, borsozom, meglocsolom olívaolajjal.

Ezt keverem a már kihűlt kuszkuszba, aztén egy fél órára mehet a hűtőbe.

Ha igazán finomat akarunk (és másnap nincsen fontos találkánk :)), akkor mehet bele apróra vágott salottahagyma. Én egyébként szinte csak salottahagymát használok, mert kevésbé csípős / erős az íze, mint a “rendes” hagymának.

Reklámok

3 thoughts on “Kuszkusz”

    1. de legalabb magyar volt???
      Itt (pedig erre kenyesek az olaszok) kulon kutatomunkat kell vegeznem, ha olasz fokhagymat szeretnek. De mi a turoert kene nekem kinai vagy argentin fokhagymat hasznalnom????

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s