Firenze

A 15 eurós fagyi

Két német turista jól bevásárolt Firenzében: az ostyába kért fagyi 15 euróba került (a fagyisok szerint kalóriaértékben egyenértekű egy teljes étkezéssel!!! Mi van, megőrültek ezek????) A papírkapszliban kért fagy “csak” 12 eurót kóstált. A németek még túl jók is voltak, nem jelentették fel a fagyist, csak elmesélték a nekik szállást adó agriturismoban, mi történt.

Az agroturismo tulajdonosa -teljesen jogosan – bejelentette az árakat, amire a turizmusért felelős regionális illetékes egész egyszerűen azt mondta: “Rablás”.

Namost persze vitáznak arról, hogy ha ki van írva az ár, és ennek tudatában veszik meg az emberek a terméket, akkor nincsen semmi gond, szabad a választás, szabad a vásár.
De a turisztikai szakemberek meg arra figyelmeztetnek, hogy az ilyen magas árak hosszútávon az egész turisztikai iparnak ártanak: elijesztik az embereket. Mert ugyan Toszkána nem reklám kérdése, azaz ide akkor is jönnek a turisták, ha válság van, azért nem kellene teljesen eldobni az agyunkat. Nem pont így, de kb. ezzel a tartalommal reagáltak a helyi illetékesek.
A minisztérium ugyan nemrégen zöldszámot létesített az ehhez hasonló bejelentésekre, de a fogyasztók érdekvédelmi szervezete kifogásolja ezt a tevékenységet, mondván, hogy a minisztérium nem tudná a bejelentéseket érdemben kivizsgálni.
Ugyanennek a szervezetnek a felmérése szerint egy hét Firenzében legalább 1113 euróba kerül (utazással együtt) – kevesebbe, mint Róma, de többe, mint Velence.
Az utazásod szervezéséhez segítség itt.

1 című bejegyzés “A 15 eurós fagyi” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Ismerős eset sajnos… Tavaly egy Firenzébe látogató magyar ismerősöm mindenáron meg akarta kóstolni a Via dei Calzaiuoli-n árusított szuperillatos gofrit, és amíg egy-két percre elfordultam, már meg is vette, sőt engem is meghívott… a 2 kisméretű gofriért összesen 17€-t fizetett… és ott még csak az ár sem volt kiírva, ha jól emlékszem; vagy legfeljebb csak az “alapgofri” ára, amelyet minden egyes öntet, tejszínhab, gyümölcs stb. kemény eurókkal növelt. (Egyébként nem is volt valami fenséges a gofri; tömény, agyoncukrozott csokimasszával öntötték tele.)
    Tényleg csak ajánlani tudom minden Firenzébe érkezőnek, hogy a városközpontban bármilyen kaját vesznek, nagyon figyeljenek oda az árakra!!!

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s