Étel - ital

Jeges kávé

Avagy caffé shakerato…. Nagy felfedezés volt a nyári melegben a jeges kávé – olasz módra, azaz nem tejszínnel, tejjel stb, hanem csak és kizárólag kávé és jég. Hát, még amikor rájöttem, hogy fél perc elkészíteni otthon is…

Ehhez le kell főzni egy kávét, majd shakerbe (illetve urambocsá’ egy zárható savanyúságos üvegbe :)) töltünk egy marék jeget és ráöntjük a forró kávét, amit, figyelem!!!!! erősen és azonnal jól össze kell rázni – míg el nem olvadnak a jégdarabok.

Ha jól sikerül, egy habos, hűvös kávét kapunk, nagyon megéri kísérletezni vele…

Advertisements

2 thoughts on “Jeges kávé”

  1. szívből nevettem a “zárható savanyúságos üveg” résznél aahahha :,D

    azt hiszem erre mondják, hogy a lányt kiviheted mucsáról de mucsát sohasem a lányból 😀

    1. vagy csak feltalalom magam (magyarok vagyunk ugye :)))) nem az eszkozok dragasagan mulik a vegerdemeny, vagy nem mindig :))))

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s