Munkakeresès

Undorító

Friss esemény, amit – bár nem szoktam politizálni (határozottan kerülöm a témát, mert ez a blog mindenkinek szól, pártállásra való tekintet nélkül), nem lehet szó nélkül hagyni. Ez az állam jó pár éve már lehetővé teszi, hogy ne kelljen rendes és méltó körülmények közt (megfelelő juttatásokkal, fizetési és alkalmazási minimum biztonsággal) alkalmazni az embereket. (Írtam róla sokszor, itt például).

Nem mintha ettől sokkal több állás lenne, vagy többen tudnának dolgozni, de legalább több marad a cégek zsebében és egyre alacsonyabb a fizetések (meg persze az emberek élet-) színvonala. Ha nem lennék ennyire óvatos, akkor ki merném jelenteni, hogy államilag támogatják az emberek kizsákmányolását  -ami tudom, hogy kicsit idejétmúlt kifejezés…

Na ennek az államnak a minisztere elmegy egy konferenciára (az innovációról, kutatásról, technológiai fejlesztésekről és a fiatalok lehetőségeiről), és amikor két fiatal nő, az atipikus dolgozók egyesületének képviseletében kérdésre nyitja  a száját, akkor hátat fordít nekik és azt bírja mondani, hogy “ti vagytok Olaszország legrosszabb része”.

Hogy van képe. Undorító.

http://www.corriere.it/politica/11_giugno_14/brunetta-precari_faba74c8-96cb-11e0-82d5-f9e2fd481445.shtml

2 című bejegyzés “Undorító” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. A diszkrimináció tipikus formája – egy másik féfiuralmú társadalomban… Számomra felfoghatatlan – Olaszo.- vonatkozásában….

  2. én mindig azt a példát hozom fel az olaszoknak, hogy nálunk (Mo-on) egy “elkúrtuk” miatt leváltották/lemondatták a miniszterelnököt..

    és tudjátok mi a leggyakoribb válasz/reakció erre?!

    “ÖÖÖÖÖÖÖ la madonnnaaa… esageraaatiiii”

    pff ahahah

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s