Országjárás

Rimini – Riccione

az aranyifjak és bulikedvelők törzshelye, a dolce vita mindenkinek elérhető verzója, méltán népszerű az újgazdag oroszok és kispénzű keleti turisták körében…. de nem akarok nagyon ironikus lenni, azért Rimini – Riccione (meg előtte és utána jó 150 km a tengerpartból) igenis megér egy misét. Vagy egy látogatást…

Nem sznobságból írtam az előzőeket, ugyanis maguk az olaszok mondják mindig, hogy a Rimini-Riccione vonal nem elsősorban természeti szépségéről, vagy szuper tengerpartjáról híres, hanem a helyiek nagy munkabírásáról és találékonyságáról, amivel ezt az egyébként nem túl vonzó partszakaszt (és egy évtizede még piszkosnak is számító)ilyen jól fel tudták futtatni.

Rimini és Riccione is viszonylag (olasz viszonylatban) kevés látnivalóval rendelkezik (azért vannak római romok, Riminiben még egy szép római kori városkapu is, de azért sajna nagy részét lebombázták a háboróban), de megbízható és jó minőségű szolgáltatásokat nyújt elérhető áron. Családoknak különösen fontos, hogy a gyerekvigyázástól, az ingyen elvihető bicikliig rengeteg alternatíva van, ha az ember nem csak a hasát süttetné. Ha időben lefoglalják, netán elő- vagy utószezonban mennek, akkor meg igazán barátiak az árak.

A tengerparton két ágy meg egy napernyő 12-15 euró naponta, esténként nagyon kellemes a sétálóutca, nem beszélve a jó kis vásárlási lehetőségekről.

A viale Ceccarinin esténként lépni sem lehet, a Nuovo fiore-ben jó a fagylalt (meg a nutellás-banános palacsinta), és mindeközben mindenhonnan diszkrét zene szól (az utcán bizony :))

De érdemes a környékbeli programokat is megnézni, gyerekeknek biztos élmény:

Aki kulturális kirándulásra vagyik (és a hegyek hűsebb levegőjére),a nnak az alábbiakat ajánlom:
És persze ki ne hagyjuk az esti bulit – ennek végképp nagyon jó helye a riviera adriatica. Nyáridőben sok szórakozóhely kiköltözik a strandra, aztán hajrá, lehet bulizni.
Évek óta nagy sikerrel rendezik a Notte Rosa-t Riminiben és Riccioneban, idén július 1-jén lesz…
És végül némi gasztronómia- az olaszok szerint ebben is a helyiek zsenialitása mutatkozik, a hagyományos, és viszonylag egyszerű piadinát most már szerte a világon lehet kapni….
És persze ne feledjük a tenger gyümölcseit, mindenhol lehet kapni, általában friss alapanyagból jól készítik…

3 című bejegyzés “Rimini – Riccione” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s