Mindennapok

Elszegényedőben

Olaszország elszegényedik…..

2011. már a 13. egymást követő év lesz bármiféle növekedés nélkül. Az egy emberre kiszámolt átlagos jövedelem 6,9%-kal lesz kevesebb jövőre, mint 2007.-ben volt.

Az adóterhek most már a jövedelmek 44,1%-át teszik ki, és a folyamatosan növekvő munkanélküliséggel egyre több embernek kell szembenéznie. Aki viszont dolgozik, leginkább állandó munkaszerződés nélkül, viszont kevés pénzért teszi.

Az IMF és a OECD mondja mindezt, meg persze az ittlakók érzik a saját bőrükön. A hitelminősítő meg leminősít….

Eközben Berlusconi a nőivel és a pereivel van elfoglalva, és mélységesen meg van sértve, mert az ország valahogy nem veszi jó néven a kicsapongásait.

És van manovra, azaz költségvetési kiigazítás, mindennel, ami e körben szokásos, adóemelés, szolgáltatások visszametszése stb stb.

Egyetlen szerencséje van ennek az országnak (de éppen feléli a lehetőséget), az elmúlt 30-40 évben a családok sokat meg tudtak spórolni és még van mihez nyúlni (pl. lehet lakást örökölni, családi támogatáshoz folyamodni). Különben miből élne az a rengeteg nem dolgozó fiatal (a krosztály 30%-a)? A sok munkába szülés után visszatérni nem tudó nő (a nőknek összesen csak 47%-a dolgozik egyáltalán)? Azok, akiknek projektmunkájuk van, tehát jó, ha pár órát dolgoznak hetente? Ez persze általános megállapítás. Akiknek ezzel nincs szerencséjük, azoknak kisnyúl…

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s