Étel - ital

Stracetti con aceto balsamico e rucola

A sógornőmtől tanultam, gyors recept, és tuti siker. (Nem mellesleg, annyi primo-t leírtam már, a secondo-kkal meg el vagyok maradva…)

Tehát, veszek 25-30 dkg-nyi húst. Alapvetően marha vagy disznóhúsból csinálom, de remekül működik csirkével is. Oo-ban a már eleve vékonyra szeletelt húst veszem meg hozzá, de ha nincs, akkor akár combot, akár karajt, de esetleg tarját is fel lehet hozzá használni. A zsírosabb, inasabb részeket kivágom belőle, a húst pedig vékony szalagokra vágom.

Van, aki ezeket a szalagokat átforgatja lisztben, és nem, csak simán rádobom a két-három kanálnyi felmelegített olajra. Egyelőre még sózás nélkül…

Átpirítom, átforgatom, és közben rálöttyentek 2 kanálnyi balzsamecetet. Kb. 10 perc alatt megvan, ha csirke, akkor ennyi elég is, ha rágósabb hús, akkor még egy kicsit felöntöm vízzel és párolom.

Mikor már majdnem a végén vagyok, akkor rádobok egy marék rucola-t, amivel átforgatom, de már nem főzöm. Nem kell, hogy teljesen átfőjön a saláta, az a jó, ha félig még ropogós marad. Ebben a fázisban, akár már a tűz lekapcsolása után) sózom, borsozom.

Tálaláskor lehet rá parmezánforgácsokat is rakni.

Advertisements

1 thought on “Stracetti con aceto balsamico e rucola”

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s