Étel - ital

Csirkemell-variációk

Ismét secondo-recept. Most csirkemellből…

Az olaszok nem veszik valami komolyan a csirkehúst, amolyan “ha nincs jobb, elmegy ez is” – szemmel néznek rá, és pl. ritkán készítik vendégeknek, vagy nagyobb alkalmakra (legalábbis a mi családunkban…).

Pedig van rá pár jó tippem, hogy lehet mégis vonzóvá tenni. Nem feltétlen nagyon olaszos, de jó….

Íme néhány:

Csirkemell-csíkok bundában

ez amolyan olasz-magyar fusion 🙂 én kísérleteztem ki..

Tehát a csirkemellet csíkokra vágom, és belehempergetem a következő keverékbe: jó adag zsemlemorzsa, két kiskanál pirospaprika, egy nagykanál szezámmag, só, bors. Ebben átforgatom a csíkokat és mehet a felmelegített olajra (nem bő olaj, hanem csak pár kanálnyi elég). Jól átsütöm a húst (nem kell nagylángon, kislángon pár perccel tovább hagyom, de legalább nem fröcsköl). A végén megszórom egy fél citrom levével, átforgatom, és készen is van (a citrom ízlés kérdése, anélkül is finom).

Scaloppine con limone

Itt csak négybe kell vágni a csirkemellet, és lisztbe hempergetni. Aztán kis olajon átsütni mindkét oldalát, és a végén – vagy csak a tálaláskor, ez ízlés kérdése – citromlével megcsepegtetni.

Alapvetően ezt a receptet vékonyra szelt borjúfiléből készítik, de nekem nagyon ízlik csirkéből is.

És végül, szintén saját találmány: a joghurtos-mustáros csirkemell

Feldarabolom a csirkemellet (tetszőleges nagyságra. Lehet csak négybe vágni, de lehet kis darabokra is -ez utóbbi esetben nagyobb felületén lesz mártás, kevésbé lesz száraz. Összekeverek egy natúr joghurtot két nagy kanál mustárral, sóval, borssal, némi olajjal – és ezzel összeforgatom a csirkedarabokat. Előmelegített sütőbe tolom a kiolajozott tepsibe rendezett húst. Aranyszínűre sütöm (kislángon, kb. 160 fokon). Ennyi…

Reklámok

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s