Infrastruktúra

Vezet

Ahogy arról már írtam, errefelé agyrém az autós közlekedés. Most egy nagyon apró részletre térnék ki, ami azért eléggé jellemző.

Olyan helyen lakunk, hogy szűk (helyenként nagyon szűk) az út, de kétirányú, mert csak nagy kerülővel lehetne eljutni bizonyos helyekre, ha egyirányúsítanák.

Namost, ez persze (főleg csúcsidőben) nagy figyelmet követel, mert ha szembejönnek, és netán nem is egyedül vagyunk egyik irányban sem (plusz emelkedik erősen az út), akkor sajna tolatgatni kell (kellene), beállni mindenféle el nem képzelhető helyre, hogy a másik el tudjon menni. Van olyan, hogy 10 percet várok, mire el tudok indulni a beszögellésből, ahová beálltam.

Namost ennek kapcsán már az elejétől figyelem: az emberek egy nagy része (circa fele) NEM TUD tolatni (nem nem függ attól, hogy férfi vagy nő az illető, mielőtt még jönnének a jó kis sztereotípiák).

Egyszerűen megállnak ahol érik, behúzzák fülüket – farkukat és várják, hogy valami majd csak lesz. Általában persze előbb vagy utóbb lesz is, mert a másik megunja, és elkezd tolatni, vagy kicsit karcolva  falat-a másik autót előre megy (ezért nem vennék sosem új autót egyébként). Ezen a terepen bőven jó egy öreg olcsó autó :).

Sajnos mivel itt az autókázás egyszerűen “állampolgári jog”, azaz a jogsit akkor is kiadják-meghosszabbítják (főleg ez utóbbi kényes, mondjuk 75/80 év felett), ha nem kéne, sajnos ennek a többiek isszák meg a levét. És ha még csak tolatáskor, az a jobbik eset. Ha ellenben súlyosabb következményekkel, az nagy baj…

4 című bejegyzés “Vezet” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

    1. ajjaj, remelem, nem csak jo kondiban van, hanem meg kepes tobbfele figyelni is es gyorsan reagalni…. bar abban a korban mar nehez ugy….
      😦

  1. neeeeeeeeeem……gyerekeimet nem is engedem màr vele :-(( ilyen az èlet…
    Szerencsère nagyobb fiam gyakran vezeti a kocsijàt, ès biza kiveszi a kezèbol a kormànyt! Hiàba -a reflexek màr nem a règiek!

  2. Párom nagymamájának (aki most 90 éves) Alheimer-kórja van, és a rövidtávú memóriája teljesen megszűnt…. viszont mindenre emlékszik 20-30 évvel ezelőtt, méghozzá tökéletesen. Na mármost, kb. 10 éve elment bevásárolni, csakhogy nem találta a kocsiját, mert a 30 évvel ezelőttire emlékezett. Szegény, órákon keresztül körözött a parkolóban, mire a rokonok jöttek neki segíteni megtanulni. Na ez volt az utolsó alkalom, amikor vezetett. No comment….

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s