Tévé-kultúra

Berlusconi

Kangörcsös Berlusconi: “a szex is a játék része”

2011. november 09., szerda, 12:09 • Utolsó frissítés: 2011. november 09., szerda, 13:00
Szerző: hvg.hu (http://hvg.hu/panorama/20111109_berlusconi_nougyek


Berlusconi kénytelen-kelletlen visszavonulását ugyan nem szexuális étvágyának köszönheti, noha hosszú ideje erről is szólnak a híradások. Az olasz kormányfő a bunga-bunga partikon élte ki hatalom fűtötte vágyait, mely a pszichológusok szerint természetes velejárója a despota hajlamnak.

Ruby az idei bécsi Operabál sztárvendége volt, Noemi Letizia 2009-ben a Velencei Filmfesztiválon tündökölt, Patrizia D’Addario énekesi babérokra tört. Berlusconi női nem csupán az afférból húztak hasznot – Ruby alkalmanként hét-, D’Addario állítólag kétezer eurót kapott az olasz kormányfővel való légyottért -, hanem a hírnevüket is megalapozta a politikussal való közeli ismeretség. A hálátlan némberek ezek után a bíróság és a média előtt sem fogták vissza magukat, és szépen sorjában felfedték a hírhedt bunga-bunga partik pikáns részleteit. Berluconinak ha nem is végzetévé vált a sok kicsapongás, de már évek óta fontos érve ellenfeleinek, hogy viselkedése államférfihoz méltatlan, és az olasz nemzetet is lejáratja beteges bujálkodásaival.

Felmerül a kérdés, hogyan lehet valaki egy ország vezetőjeként olyan elővigyázatlan, hogy kiszolgáltatja magát a prostituáltaknak és más nőcskéknek? A pszichológusok szerint ez természetes velejárója a despota hajlamnak. A túlzott ambíciókkal “megáldott” földi halandók nem csupán azzal erősítik egójukat, hogy szolgálóként tekintenek embertársaikra, de kéjes örömmel tölti el őket a veszélyhelyzet, amit ugyanúgy uralni vélnek, mint az alávetetteket. Spiegelben még májusban jelent meg egy interjú Johan van der Dennen szociálbiológussal a szex és hatalom összefüggéseiről, a szakérőt leszögezte: “Minden készséges nő a hatalom birtokosának pozícióját igazolja”.

Erre számos példa adódik a történelemben, a legújabb korban Bill Clintontól az IMF-főnökig, úgyhogy Berlusconi nem az első és persze nem az utolsó, aki fejével játszik fékezhetelen ágyéka miatt. Denner ugyanis azt is elárulja, hogy a szexuális hajtóerő az agyműködést gátolja, a furcsa, eszelősség közeli állapot pedig már évmilliók óta meghatározza a férfiak szexualitását, amit az egészségtelen hatalomvágy csak felerősít: “a csúcson lévő férfiak automatikusan elvárják, hogy az emberek teljesítsék kívánságaikat. A szex is a játék része” – állítja Denner.

Hogy a nők nem csak áldozatok ebben a játszmában, Berlusconi példája is mutatja, és természetes ösztönnek tekinthető az is, amely a fehérnépet a sikeres férfiak ágyába hajtja.

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s